2011. március 24. 11:38

Nem érünk rá 2019-ig!

A 2012-es büdzsét már az EU 2020 céljainak kell szentelni

"Ha valóban komolyan vesszük az EU2020 stratégiában foglaltakat - márpedig így döntött az EP -, akkor ezeknek rendeljük alá az EU 2012-es költségvetését" - fogalmazott Herczog Edit az EP csütörtöki ülésén.

 Kiábrándító lenne 2019-ben arra ébredni, hogy nem léptünk időben a 2020-as célok teljesítése érdekében, így az innováció, a versenyképesség növelése, a szociális felzárkóztatás és a társadalmi párbeszéd megújítása terén behozhatatlan hiányosságokat halmoztunk fel - mondta a szocialista politikus Brüsszelben.

 Herczog szerint még nem késő, hogy Európa beindítsa a fenntartható növekedést, ezzel egy olyan tartós folyamatot beindítva, mellyel ismét vezető szerepbe kerülhet. Figyelmeztető jel, hogy legnagyobb versenytársaink, Ázsia és az USA már látják a fényt a válságból kivezető alagút végén, míg Európa egyhelyben topog, további válságtüneteket produkálva. Itt az idő felébredni, és a Lisszaboni Stratégia hibáiból okulva időben hozzálátni a 2020-as stratégiában megfogalmazott célok megvalósításához.