2011. október 03. 08:57

Nem felejtünk!

Az elmúlt másfél év történései bizonyították, hogy a független és demokratikus intézmények elfoglalása, a társadalom és a politikai ellenzék megosztása és megfélemlítése a Fidesz hatalomgyakorlásának legfontosabb eszköze.

A kormány bűnös felelőtlensége nyomán elszegényedő és reményvesztett társadalom elégedetlenségét diktatórikus eszközökkel akarják féken tartani.

Az igazságszolgáltatást is felhasználó politikai célú fenyegetésekkel és leszámolásokkal akarják eltántorítani az embereket a szabad véleménynyilvánítástól és az igazságtalan intézkedések elleni tiltakozástól.

A magyar bíróságok húsz évvel a rendszerváltás után nem lehetnek ismét koncepciós perek gyalázatos színjátékának díszletei. Nem tűrhetjük, hogy a közéletet a Fidesz maffiaszerű módszerei uralják.
Hiszünk az eljáró hatóságok függetlenségében, de amennyiben azt tapasztaljuk, hogy nem a törvény betűje szerint, a tények alapján járnak el, hanem politikai elvárásokat szolgálnak ki, akkor a szocialista párt megteszi a szükséges jogi lépéseket és a jogállami normák betartásával elszámoltatja azokat, akik most leszámolni akarnak.

A szocialista párt nem fél és nem felejt! Az MSZP nem enged a zsarolásnak, nem enged a félelemkeltésnek! Kiállunk mindazokért, akiket mondvacsinált ügyek miatt vádolnak, akiket meggyőződésük, közéleti tevékenységük miatt hurcolnak meg.

Arra szólítunk minden demokratát, hogy támogassa küzdelmünket. Aki kiáll a megvádoltakért, az hitet tesz a demokrácia, a szabadság és az igazság mellett.

A Magyar Szocialista Párt nevében
Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető