mszp.hu | Gazdaság
2023. augusztus 24. 14:04

Nem ködösítésre, hanem konkrét intézkedésre van szükség a megélhetési válság megfékezése érdekében!

Nem ködösítésre, hanem konkrét intézkedésre van szükség a megélhetési válság megfékezése érdekében!
A mai Kormányinfón Gulyás Gergely bejelentette, hogy a háborús helyzet ellenére a kormány mindent megtesz annak érdekében, hogy megvédjék a munkahelyeket, inflációt meghaladó mértékben emeljék a béreket és letörjék az inflációt. Ugyanakkor a miniszter úr semmilyen konkrét javaslatot nem fogalmazott meg, hogy mégis milyen érdemi lépéseket tesz a kormányzat ennek érdekében.

Gulyás Gergely még többszöri újságírói visszakérdezésre sem tudott semmi konkrétumot megfogalmazni, csupán megismételte a korábban elhangzott mondatait.

A magyarok jelentős része egyre nehezebb helyzetben van az infláció és fizetések vásárlóértékének csökkenése miatt, a kormány azonban semmilyen konkrét stratégiával nem rendelkezik a béremelések tekintetében. Az egyszámjegyű infláció reményéről beszélnek, ám mindez csupán ködösítés és üres ígéret.

A kormányzat részéről távlati célokat fogalmaznak csak meg, miközben azonnali, érdemi intézkedésre volna szükség a családok megsegítése érdekében. A rekordmagas élelmiszerárak és a fizetések, nyugdíjak vásárlóértékének csökkenése a társadalom egyre szélesebb rétegeit hozza nehéz helyzetbe. Az MSZP korábban számtalan javaslatot megfogalmazott, amelyek érdemi segítséget jelentenének az emberek számára. 

Arra kérjük a kormányt, hogy fontolja meg az MSZP javaslatait, és tegyen érdemi lépéseket az infláció letörése, valamint a fizetések növelése érdekében.

Korózs Lajos, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok