Nem kormányoznak, hanem kampányolnak

50-60-as évek pártkongresszusait idézi fel a kormányfő beszéde. Sírjunk vagy nevessünk? - kérdezte Mesterházy Attila reagálva Orbán Viktor felszólalására az őszi ülésszak első napján, a parlamentben.

Míg Orbán Viktor sikerekről beszél, addig a szocialisták azt tapasztalják, hogy 4 millió szegény országa lett Magyarország. S ha már a bankok extraforitjáról beszél, akkor ne felejtse el hozzátenni, hogy extraprofitra most Simicska és Mészáros családja tesz szert - méghozzá állami, közpénzekből, a közbeszerzések útján.

Leszögezte, minden olyan döntést támogat az MSZP, ami visszaad abból, amit a kormány elvett az elmúlt három évben. Így a rezsicsökkentést is támogatja, ugyanakkor szükségét látja annak, hogy ennek legyenek korlátai, igazságos feltételei, hiszen a gazdagok jóval többet spórolhatnak rajta, mint a kiskeresetűek, illetve azok, akik nem gázzal, nem villannyal fűtenek például.

Hangsúlyozta, amit az egyik kezükkel adnak, azt a másikkal el is veszik. Amit a rezsicskkentéssel kiosztanak,  azt visszaveszik a tranzakciós adókkal. Nem lehet ma már felrevezetni az embereket.

Szeptemberre ígérték a devizahitelesek problémájának a megoldását.  A saját határidejüket nem tartják be - figyelmeztetett Mesterházy. Ha viszont választani kell a devizahitelesek megsegítése vagy a stadionépítések között, akkor a szocialista frakció számára egyételmű, a devizahitelesek mellett teszik le a voksukat.

Ígértcunami zajlik a szemünk előtt - zárta hozzászólását a szocialista frakcióvezető. Nem kormányoznak, hanem kampányolnak - jelentette ki. Az pedig egyértelmű, Orbán-kormánya, a gazdagok kormánya.