MTI/mszp.hu | Belföld | budapest park
2017. május 22. 15:21

Nem lesz parkoló a Budapest Park helyén

Az MSZP mindent megtesz annak megakadályozására, hogy P+R parkoló legyen a Budapest Park nevű szórakozóhely helyén - mondta Horváth Csaba, a párt fővárosi képviselője hétfőn, budapesti sajtótájékoztatón.
A párt arra reagálva hirdetett sajtótájékoztatót, hogy sajtóinformációk szerint Pál Tibor MSZP-s IX. kerületi önkormányzati képviselő a városrész polgármesterénél kezdeményezte, létesüljön P+R parkoló a Soroksári úton található szórakozóhely helyén.
    
Az eseményen Horváth Csaba és Pál Tibor cáfolta az információt. Pál Tibor közölte: a terület tulajdonosaként a főváros tavaly, még a budapesti olimpiára készülve villamos-végállomást tervezett a szórakozóhely területére.
    
Hozzátette, miután az olimpiarendezés meghiúsult és a főváros e területre vonatkozó eredeti szabályozási tervében P+R parkoló létesítése szerepel, Bácskai János (Fidesz-KDNP) polgármesterhez intézett tavaly novemberi és idén áprilisi beadványaiban ő az iránt érdeklődött, mi lesz a területtel.         
 
Pál Tibor hangsúlyozta: pusztán tisztázni kívánta a kérdést, képviselőként az a kötelessége, hogy ezt időben megtegye, hiszen a Budapest Park fővárossal kötött szerződése 2019-ben lejár.         
 
Közölte, számukra érték az öt éve működő szórakozóhely. A kerületi szocialisták azon lesznek, hogy "megőrizzék ezt az értéket, emellett korszerű választ adjanak a felmerülő új igényekre" - mondta a képviselő, utalva arra, hogy a Budapesti Park az évnek csak négy hónapjában működik, és a fennmaradó hónapokban is hasznosítani szeretnék a területet.
    
Horváth Csaba kijelentette: bár a főváros fejlesztésének fontos eszközei a P+R parkolók és jogosnak tartják a lakosság igényét azokra, a Budapest Park jelenleg sokkal többet ér, minthogy "egy legyen a P+R parkolók sorában". 
    
Ezért - mint mondta - egyrészt a Fővárosi Közgyűlés következő ülésén felteszi Tarlós István főpolgármesternek a kérdést, hogy eddig miért csak a 2010 előtt eltervezett P+R parkolók valósultak meg. Másrészt pedig kezdeményezni fogja a közgyűlésben, hogy módosítsák a terület szabályozási tervét, hogy annak közösségi funkcióját jogszabályban is rögzítsék, így a jövőben sem lehet majd parkolóként hasznosítani azt - tette hozzá.
    
Horváth Csaba a fővárosi szocialista képviselők nevében kijelentette: "minden erejükkel meg fogják akadályozni", hogy bezárjon a szórakozóhely.
 

Zugló segít

2022-07-18 13:25

Kapcsolódó párttagok