mszp.hu | Belföld | gyermekvállalás közlemény
2017. augusztus 26. 10:40

Nem megbélyegzést, hanem segítséget és tiszteletet érdemelnek a meddőséggel küzdő párok

Az MSZP szerint nem megbélyegzést, hanem segítséget és tiszteletet érdemelnek azok a magyar nők és férfiak, akik minden áldozatot meghoznak a gyermekvállalás érdekében.
Mint ismeretes, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a héten többször is élesen támadta a lombikbébiprogramot: augusztus 20-i beszédében „mételynek” nevezve azt, majd pár napja egy interjúban azt is kijelentette: bűnt követ el, aki mesterséges megtermékenyítésben részt vesz.

Az MSZP felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a lombikbébiprogram nem úri passzió vagy felelőtlenség, hanem az utolsó lehetőség arra, hogy a gyermektelen házaspárok szülők lehessenek. Ennek a helyzetnek a fizikai és lelki fájdalmát csak az érezheti át, aki ezt maga is átélte. Éppen ezért kegyetlenségnek tartjuk, hogy a gyermekvállalásért küzdő kétségbeesett párokat bárki is bűnösnek bélyegezze.

Ma, amikor a népesség csökkenése egyébként is jelentős probléma, a mindenkori magyar kormánynak kötelessége segíteni a párokat a meddőség elleni erőfeszítéseikben. Hazánk számára minden gyermek ajándék.

Magyarország ma sajnos rendkívül súlyos kihívásokkal küzd. A szegénység, az elvándorlás és korrupció elleni küzdelem bármelyik katolikus honfitársunknak alkalmat adhat arra, hogy hitét gyakorolva enyhítsen a minket sújtó problémákon.

MSZP

Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő

Mandur László búcsúztató

Tisztelt Gyászoló Család! Tisztelt Mindnyájan, akik eljöttetek elkísérni Mandur Lászlót utolsó útjára, és persze megszólítom azokat is, akik innen távol, de lélekben hasonló szomorúsággal és megrendüléssel búcsúznak Lacitól!
2020-10-28 16:53