mszp.hu | Belföld | gyermekvállalás közlemény
2017. augusztus 26. 10:40

Nem megbélyegzést, hanem segítséget és tiszteletet érdemelnek a meddőséggel küzdő párok

Nem megbélyegzést, hanem segítséget és tiszteletet érdemelnek a meddőséggel küzdő párok
Az MSZP szerint nem megbélyegzést, hanem segítséget és tiszteletet érdemelnek azok a magyar nők és férfiak, akik minden áldozatot meghoznak a gyermekvállalás érdekében.
Mint ismeretes, Veres András, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke a héten többször is élesen támadta a lombikbébiprogramot: augusztus 20-i beszédében „mételynek” nevezve azt, majd pár napja egy interjúban azt is kijelentette: bűnt követ el, aki mesterséges megtermékenyítésben részt vesz.
 
Az MSZP felhívja mindenki figyelmét arra, hogy a lombikbébiprogram nem úri passzió vagy felelőtlenség, hanem az utolsó lehetőség arra, hogy a gyermektelen házaspárok szülők lehessenek. Ennek a helyzetnek a fizikai és lelki fájdalmát csak az érezheti át, aki ezt maga is átélte. Éppen ezért kegyetlenségnek tartjuk, hogy a gyermekvállalásért küzdő kétségbeesett párokat bárki is bűnösnek bélyegezze.
 
Ma, amikor a népesség csökkenése egyébként is jelentős probléma, a mindenkori magyar kormánynak kötelessége segíteni a párokat a meddőség elleni erőfeszítéseikben. Hazánk számára minden gyermek ajándék.
 
Magyarország ma sajnos rendkívül súlyos kihívásokkal küzd. A szegénység, az elvándorlás és korrupció elleni küzdelem bármelyik katolikus honfitársunknak alkalmat adhat arra, hogy hitét gyakorolva enyhítsen a minket sújtó problémákon.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó országgyűlési képviselő