Nem merik vállalni

A napokban arra hívtuk fel a figyelmet, hogy a kényszernyugdíjazás alól felmentést kapó egészségügyi dolgozóknak ismét hazudott a Fidesz-kormány.

Az egészségügyi államtitkárság válaszul alaptalan riogatással vádolta az MSZP-t és rendületlenül állítja, hogy mindenki, akinek engedélyezik a tovább dolgozást, ugyanakkora összeget kap, mint amekkora nyugdíjat, továbbá, hogy ehhez az intézkedéshez nem kell plusz forrás és nem is a kórházaknak kell azt kigazdálkodnia.

A Fidesz még mindig hisz abban, hogy kommunikációval képes elfedni a valóságot. Alaptalannak tartja azt a felvetésünket, hogy a kompenzációval kapcsolatban mellébeszéltek.

Ezért a következőkre várjuk a választ:

Miért tekinti az egészségügy érintett dolgozóit olyanoknak, akik nem képesek a kommunikáció és a parlamenthez benyújtott szövegszerű módosító javaslat szövege között különbséget tenni?

Miért állítják, hogy nincs szükség többletforrásokra és nem igaz az a következtetésünk, hogy a kórháznak magának kell a fedezetet kigazdálkodnia?

Ha mindenki pontosan ugyanannyi kompenzációt kap nettóban, mint amennyi a jelenlegi nyugdíja, akkor miből fizetik a munkáltatói járulékokat, illetve a kompenzációt is terhelő 16 százalékos jövedelemadót?

A kormánytól merőben idegen a tisztességes megoldás hogy bevallja: a tovább dolgozó orvosok és nővérek kapnak ugyan kompenzációt, de nem annyit és nem mindenki.

Magyar Szocialista Párt