mszp.hu | Belföld
2019. május 24. 13:39

Nem mert vitázni az MSZP elnökével a Fidesz listavezetője

Nem mert vitázni az MSZP elnökével a Fidesz listavezetője
Hiába várta Tóth Bertalan a Fidesz EP-listájának vezetőjét, Trócsányi László félt kiállni vitára az MSZP elnökével, hogy Európa jövőjét meghatározó kérdésekről beszéljenek.
Csak a sajtó képviselőinek tudta felsorolni Trócsányi Lászlónak szóló kérdéseit Tóth Bertalan, mivel a Fidesz EP-listavezetője nem mert eljönni és vitára kiállni péntek délelőtt. Az MSZP elnöke, úgy is mint a párt EP-listavezetője a Villányi Európa jövőjét meghatározó kérdésekről szeretett volna vitázni Trócsányival a vasárnapi EP-választások előtt. Az igazságügyi miniszter azonban ugyanolyan gyáván megfutamodott, mint egy héttel korábban Orbán Viktor, akit Frans Timmermans, az európai baloldal vezetője hívott vitázni.
 
 
Tóth Bertalan szerette volna megtudni, Trócsányi mit gondol az európai szélsőséges politikusokról, így az osztrák alkancellárról, akiről lehullott a lepel: egy videófelvételen arról beszél, hogyan szerez orosz pénzt ahhoz, hogy az Orbán által létrehozott médiabirodalomhoz hasonlót építsen, amivel fenntartsa hatalmát.
 
Az MSZP elnöke a Szociális Európáról is szeretett volna beszélni vele, amelyet az Európai Unió már 2017-ben elindított. A szocialisták ehhez csatlakozva javasolták, legyen európai minimálbér, minimálnyugdíj és minimális családi pótlék.
 
A klímavédelem napján szeretett volna Trócsányival vitázni a környezetvédelemről, a klímavédelemről. Miért van az, hogy a magyar kormány mindig a nagyipar érdekeit szolgálja? Mit tesz a kormány annak érdekében, hogy a hazai nagyvárosokban javuljon a levegőminőség, hiszen évente több ezeren halnak meg légúti megbetegedésekben? - sorolta megválaszolatlanul maradt kérdéseit Tóth.
 
Kíváncsi volt arra is, Trócsányi mit gondol a korrupcióról, az európai uniós pénzek ellopásáról: arról a 400 milliárd forintos büntetésről, amit az Európai Bizottság helyezett kilátásba Magyarország számára, mivel az elmúlt időszakban ennyit loptak el. Ennek kapcsán arra is rákérdezett volna Trócsányi mit tenne, hogyan védené meg a magyar és az európai adófizetőket, hogy Mészáros Lőrinc és társai ellopják a pénzüket.?
 
 
"Trócsányi László nem jött el. Félt attól, hogy szembesítsem ezekkel a kérdésekkel" - összegezte a Fidesz listavezetője megfutamodása miatt elmaradt vita tanulságát Tóth Bertalan.

Kapcsolódó párttagok