2011. március 25. 10:20

Nem merülhetnek máris feledésbe az EU 2020-as célkitűzések!

"Az Európai Tanács következő ülésén óriási jelentőségű döntéseket kell meghozniuk a tagállamoknak a gazdaság stabilitása érdekében, azonban ez nem szoríthatja háttérbe az Európa 2020 stratégia megvalósítását" - hangsúlyozta dr. Gurmai Zita európai parlamenti képviselő a csütörtöki plenáris vitához benyújtott írásbeli hozzászólásában.

"Mindannyian tudjuk, hogy Európa gazdasági növekedésének kulcsát a foglalkoztatottsági szint növekedése jelenti. Ezt tükrözi az Európa 2020 stratégia, amely a foglalkoztatottsági mutatók 75 százalékra emelését tűzte ki célul az évtized végére" - emlékeztetett az európai parlamenti képviselő. Gurmai Zita hozzátette: "közismert, hogy ez csak a nők munkaerő-piaci részvételi arányának jelentős javítása mellett képzelhető el. Az utóbbi hónapokban kétségkívül előtérbe került a gazdasági kormányzás kialakítását és a tagállamok gazdasági stabilitását célzó törekvések, azonban fontos, hogy az EU 2020 stratégia megvalósítása is zavartalanul haladjon" - véli az EP-képviselő.

"Az Európai Unió intézményeinek és a tagállamainak éppen ezért továbbra is ambiciózusnak és határozottnak kell maradniuk foglalkoztatáspolitikai és a többi EU 2020-as célkitűzés megvalósításában" - zárta hozzászólását Gurmai Zita.