mszp.hu | Belföld
2023. november 29. 10:24

Nem mini-Dubajra, hanem zöldfejlesztésekre van szükség

A mini-Dubaj terveiről, a kormány beépítési politikájáról, valamint a közelgő választáson történő együttműködésről is beszélt szerdai sajtótájékoztatóján Horváth Csaba, Zugló polgármestere, a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetője.
„Zugló Budapest legzöldebb kerülete, ezért nagyon határozottan megkérjük a kormányt, hogy a Rákosrendező kapcsán semmilyen döntést ne hozzon a Zuglóiak feje fölött” – kezdte sajtótájékoztatóját Horváth Csaba.

Az elmúlt 10 év arról szólt, hogy a Zuglóiak megkérdezése nélkül újabb és újabb betonmonstrumokat építettek a kerületbe. Ez kezdődött a Népstadionnal, majd folytatódott a Városliget beépítésével, továbbá komoly terhet jelent a tervezett kormányzati negyed a Bosnyák tér mellett, illetve Rákosrendező kérdése is, amelyre évtizedek óta zöldfejlesztési potenciálként tekintett Zugló lakossága, de oda a lakosság szándékaival ellentétesen egy „mini-Dubaj” beruházást tervez a kormány.

Először viccnek tűnt, de úgy látszik, hogy a kormány ezt is komolyan gondolja – érvelt Zugló polgármestere.

Ezért Zugló nagyon határozattan arra kéri a kormányt, hogy a kerület fejlesztésével kapcsolatosan tárgyaljon az illetékes önkormányzattal, valamint vesse el azokat a terveket, amelyek megjelentek a sajtóban, hiszen Rákosrendező területén zöldberuházásokra van szükség, valamint a közlekedési infrastruktúra javítására – érvelt Horváth Csaba.

A környéken élők életminőségének javítása érdekében Zugló kész a tárgyalásokra a kormány illetékeseivel.

A sajtótájékoztató végén a közelgő választásokkal kapcsolatos kérdéseket tettek fel a Fővárosi Közgyűlés MSZP-frakciójának vezetőjének.

Horváth Csaba a kérdésekre válaszolva elmondta, hogy messzemenőkig támogatja a közös lista javaslatát, az MSZP hónapokkal ezelőtt megfogalmazta ugyanezt az uniós választásokkal kapcsolatosan. Kutatások igazolják, hogy az ellenzéki szavazók döntő többsége azon az állásponton van, hogy az ellenzéknek nem szabadna megosztottan, hanem az erőket egyesítve kellene indulnia a közelgő választásokon.