mszp.hu | Belföld
2020. május 13. 16:15

Nem rémhír, valóság: kormánykritikus véleménye miatt vettek őrizetbe egy magyar állampolgárt!

Akkor ez most már így fog menni? Ha rosszat írsz a Fideszről rád küldik a rendőröket?

Egy 64 éves szerencsi férfit ugyanis a rendőrök vittek el azért, mert a közösségi oldalán kifejtette a véleményét a kormány politikájáról. Az erről készült megdöbbentő képsorokat maga a rendőrség publikálta elrettentésül: így jár minden kritikus állampolgár! Pedig András egyetlen bűne az volt, hogy olyan véleményt alkotott, amivel a nemtetszését fejezte ki. Ezzel a lépéssel a Fidesz hamar bebizonyította, hogy az ál- és rémhírterjesztéssel kapcsolatos szigorításokat mire is akarja felhasználni: megfélemlítésre.

Elfogadhatatlan, hogy a rendőröket arra használja fel a kormány, hogy eljárjanak azokkal szemben, akik a Fidesztől eltérően gondolkodnak és más a véleményük, mint a kormányon lévőknek. Az ilyen esetek bizonyítják, hogy az ellenzéknek igaza van, amikor azt állítja, hogy a kormány visszaél a korlátok nélküli felhatalmazással.

Félreértés ne essék, az ál- és rémhírterjesztés ellen fel kell lépni, de az állami terrort visszautasítjuk! Nem lehet megfélemlíteni az embereket! 2020-ban Magyarországon nem fordulhat elő olyan, hogy rendőrök vigyenek el embereket az otthonaikból a véleményük miatt!

A rendőri vezetőknek és a kormánynak minél hamarabb tisztázniuk kell, hogyan történhetett meg ez a gyalázat, a nyilvános bocsánatkérés után pedig a felelősöket el kell számoltatni. Ha ez nem történik meg az azt mutatja, hogy a Fidesz politikája új fejezethez érkezett.

MSZP

Bővebb információ: Harangozó Tamás, a Honvédelmi és rendészeti bizottság tagja és Molnár Zsolt, a Nemzetbiztonsági bizottság tagja