mszp.hu | Belföld
2021. március 22. 17:26

Nem szabad lemondani a tesztelésről és a szigorú kontaktkutatásról

Nem szabad lemondani a tesztelésről és a szigorú kontaktkutatásról
Az MSZP szerint nem szabad lemondani a koronavírus-tesztelésről és a szigorú kontaktkutatásról - mondta Bangóné Borbély Ildikó vasárnap, a Facebookon közvetített sajtótájékoztatón.

A szocialista országgyűlési képviselő úgy fogalmazott, a kormány nem használ fel minden rendelkezésre álló eszközt a védekezésre, ezért például lehetővé kellene tennie, hogy az emberek önmagukat is tesztelhessék.

Az MSZP ezért továbbra is azt kezdeményezi, hogy a kabinet biztosítson havonta öt darab ingyenes, otthon elvégezhető gyorstesztet minden magyar lakosnak - mondta az ellenzéki politikus. Hozzátette, szerintük mindennek meglenne a forrása, hiszen a kormány éppen 11 milliárd forintot költ három épülő sportcsarnok megnövekedett költségeinek finanszírozására.

Bangóné Borbély Ildikó megjegyezte azt is, a 8,9 millió lakosú Ausztria már több mint 19 millió tesztet végzett, míg Magyarország csak alig több mint 4 milliót.

Az MSZP képviselője ismételten követelte, hogy a humán közszolgáltatásban dolgozókat, így például a tanárokat, valamint a kereskedelemben dolgozókat vegyék előre az oltási sorrendben.

Bangóné Borbély Ildikó emellett változatlanul indokoltnak nevezte, hogy a koronavírussal megfertőzöttek kapjanak a fizetésük 100 százalékának megfelelő táppénzt.

Kapcsolódó párttagok