mszp.hu | Belföld
2022. február 04. 19:27

Nem szereti a kormány a kellemetlen kérdéseket, főleg, ha azok jogosak

Nem szereti a kormány a kellemetlen kérdéseket, főleg, ha azok jogosak
Még az ellenzéki képviselők kérdési jogát is megvonják, csak felelősséget ne kelljen vállalniuk semmiért.

Még 59 napig tűrhetik el a magyarok, hogy bírósági döntések ellenére is folyamatosan és nyíltan sértik meg az alapvető törvényeket a fideszesek – mondta el Harangozó Tamás, az MSZP frakcióvezető-helyettese, az Egységben Magyarországért Tolna megye 1-es számú országgyűlési választókerületben indított képviselőjelöltje csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában.

„Egészen elképesztő, hogy Kövér László visszautasítja azt a képviselői kérdést, ami arról szól, hogy Völner Pál a magyar kormány aktív államtitkáraként, miniszterhelyetteseként (…) azt mondja a saját másik tárcájáról a kormányon belül, hogy ez egy trágyadomb, léhűtők, lusták és mindenféle tehetségtelen emberek gyülekezete. Ez nem más tárca, mint az EMMI, az Emberi Erőforrások Minisztériuma, amely felel a magyar oktatási rendszerért, amely felel a magyar egészségügyi rendszerért egy járványhelyzet közepén, amelyben most már 41.000 honfitársunk halt meg” – emlékeztetett Harangozó Tamás.

Kérdésre, hogy nem lehet-e a Parlamenten kívül kérdezni a kormány tagjait, a szocialista politikus emlékeztetett, függetlenül más lehetőségektől, kétharmados törvény mondja ki, hogy alkotmányos joga minden parlamenti képviselőnek, hogy 15 napon belül érdemi választ kapjon a kérdésére.

„Ha az Emberi Erőforrások Minisztériumának arra van ideje és türelme, hogy a sajtót kitiltsa – most már a bíróság által kimondott módon is törvénytelenül – a kórházakból, hogy nehogy be tudják mutatni, hogy mi a valós helyzet, akkor azt gondolom, hogy tényleg van ott még mit végiggondolni” – jegyezte meg.

„Ez az ügy azért nagyon mellbevágó, mert nagyon pontosan bemutatja, hogy ez a maffiaállam hogyan működik: hogyan lehet egy telefonnal minden egyes törvényt bizonyos kiváltságos embereknek megkerülni” – mutatott rá, hangsúlyozva, hogy a botrányban implikált kabinetfőnöke Rogán Antalnak és maga Völner Pál is még a helyükön vannak.

„Most kiderül, hogy november végén 3 minisztériumban úgy tartottak házkutatást, hogy azt meri mondani Gulyás Gergely (az egyik tárca az övé), hogy ő nem tudott róla, Isten bizony nem tudta, hogy a rendőrség házkutatást tartott abban a minisztériumban, amit ő vezet?” – tette fel a kérdést hülekedve.

„Ez a polip csápja: mindenhol ott vannak. Tökéletesen látszik, kedves választópolgár, tessék, itt van a tükör, és ez még csak a középszint” – figyelmeztetett az Egységben Magyarországért Tolna 1-es választókerületben indított képviselő-jelöltje.

Kapcsolódó párttagok