Nem szült elég gyereket?

Az MSZP Nőtagozata mély megdöbbenéssel értesült arról, hogy Balogh József fideszes országgyűlési képviselő a hétvégén úgy megverte élettársát, hogy az koponyaalapi törést szenvedett és jelenleg is kórházban fekszik súlyos sérüléseivel. Az MSZP nevében ezúton is jobbulást, mihamarabbi gyógyulást kívánunk neki!

Sajnos nem ez az első eset, hogy a Fidesz képviselői családon belüli erőszak elkövetőiként, netán támogatóiként lépnek fel. Mindannyian emlékszünk Varga István országgyűlési képviselő tavalyi, méltán elhíresült mondataira: "Talán az anyáknak vissza kéne térniük a gyereknevelés mellé, szülni két-három vagy inkább négy-öt gyereket, és akkor lenne értelme annak, hogy jobban megbecsülnék egymást, és fel sem merülhetne a családon belüli erőszak". A Fidesz akkor megijedt a népharagtól, és törvényt ígért a családon belüli erőszak ellen. Ám az ígéretből semmi nem lett, kénytelenek vagyunk tehát úgy tekinteni, hogy a Fidesz álláspontja mégiscsak az, hogy pénz számolva, asszony verve jó. Egyáltalán nem tekintik egyenjogú partnernek a nőket.

Ezúton is kérdezzük Rogán Antal Fidesz-frakcióvezetőt és Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy továbbra is egyetértenek-e Varga képviselő álláspontjával? Hány asszonynak kell még meghalnia ahhoz, hogy megváltoztassák az álláspontjukat? Értelmezhetjük-e Balogh képviselő tettét úgy, hogy élettársa nem szült elég magyar kisbabát neki, tehát megérdemelte a verést?

MSZP Nőtagozata