mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 20. 15:30

Nem Tóth Csaba lopta el más kabátját, hanem az övét akarják ellopni

Nem Tóth Csaba lopta el más kabátját, hanem az övét akarják ellopni
„Nem Tóth Csaba lopta el más kabátját, hanem azt hiszem, az övét akarják ellopni” – mondta Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója és országgyűlési képviselője a Spirit FM Aktuál című műsorában hétfőn.

„Ez egy politikai jellegű, hírbehozó, kabátlopásos eset” – szögezte le a képviselő. „Egyszerű kérdés, hiszen valakinek egy vagyoneleme vagy van, vagy nincsen”.

Molnárt a műsorban Tóth Csaba zuglói szocialista parlamenti képviselőről kérdezték, aki az MSZP-Párbeszéd szövetség jelöltje az előválasztáson a Jobbik támogatásával.

„Tóth Csaba világosan kijelentette, hogy nincs semmilyen alapítványa, nincsen ilyen irodaháza, nincsen ilyen telepe” – mondta Molnár, rámutatva: a tulajdonjog igazolható, „ezért nyilván politikai jellegű támadásról” van szó.

Hogyha Hadházy Ákos független képviselő, aki a Momentum támogatásával indul Tóth ellen Zuglóban az előválasztáson, Tóthról „korrupciót állított és azt állította, hogy Tóth Csaba korrupt politikus, akkor ennek nyilvánvalóan következménye lesz” – jelentette ki az MSZP pártigazgatója.

Mint mondta, a zuglói politikai küzdelem része, hogy az egyik jelöltet támogató miniszterelnök-jelölt nyomás alá próbálja helyezni egy másik párt elnökét, „aki ennek a nyomásnak engedett”, azonban „választ kapott rá, hogy nincsen Tóth Csabának eltitkolt vagyona”.

„Ha nem Tóth Csabáé, hanem másé, akkor erre szerintem választ adtunk” – jelentette ki.

„Innen korrupciógyanús ügyről beszélni szerintem teljesen elvtelen, és kizárólag politikai alapú támadás” – szögezte le.

„Akörül megy a vita, hogy (...) egy vagyonelem valakié vagy nem valakié. Tóth Csabáé vagy nem Tóth Csabáé? Ezt kell eldönteni” – mondta Molnár.

Arra, hogy a Tóthot támogató Jobbik miniszterelnök-jelöltje, Jakab Péter etikai vizsgálatot kezdeményezett Tóth ellen, Molnár azt mondta: az elmúlt napokban „rengeteg” etikai kezdeményezés érkezett, például a Jobbik orosházi képviselője ellen, aki egy előválasztási szavazósátorban instruálni próbálta a szervezőket, és így Molnár szerint „nyíltan megszegte azokat a szabályokat, hogy a jelölt nem lehet benn a sátorban és nem avatkozhat bele az előválasztásba”.

Hadházy szombaton egy közösségimédia-bejegyzésben állította: Tóth „eltüntetett a vagyonnyilatkozatából” egy szerinte több száz milliós budapesti gyártelepet és egy irodaépületet azzal, hogy nem vette meg őket, holott cégeinek jelzálogjoga és vételi opciója van rájuk.

Kapcsolódó párttagok