2012. február 06. 15:15

Nem tűrjük a nemzetgyalázó kijelentéseket

Az MSZP üdvözli, hogy a Külügyminisztérium és a KDNP elhatárolódik Gyöngyösi Márton jobbikos parlamenti képviselő holokauszttal kapcsolatos álláspontjától. Gyöngyösi megismételt nyilatkozata azonban további lépéseket követel a kormányzattól és a Parlament elnökétől.

Orbán Viktor 2003-ban így beszélt a Jobbikról: "Én ismerem a szervezők jó néhány erőteljes figuráját. ... bátorító szeretettel ... nézem azt, amit ők csinálnak. ...Szerintem amit én látok, becsületes, rendes, nemzeti érdekek iránt elkötelezett, az élet mélyebb értelmét kereső fiatalokról van szó."

Ezek a fiatalok azóta sokat változtak, viszont az Orbán Viktor által ígért két pofon még nem csattant el. Pedig itt lenne az ideje! Különösen azután, hogy Gyöngyösi Márton nem tágít a nemzedékeket és nemzeteket sértő, megalázó és a minden bizonnyal büntetőjog kategóriájába tartozó kijelentéseitől.

Az MSZP elítél minden olyan kijelentést, amelyik a holokauszt akár teljes, akár részleges tagadására utal. Az MSZP a lehető leghatározottabban tiltakozik az ellen, hogy hazánkat bárki olyan színben tüntesse fel, amely összeegyeztethetetlen az európai demokratikus értékrenddel.

Ha nincsenek az ilyen kijelentéseknek politikai következményei, akkor a jog erejével kell az igazságnak érvényt szerezni. Az MSZP ezt fogja tenni.

az MSZP elnöksége nevében
Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető