Nem vádolunk, kérünk

Belehalt súlyos szívbetegségébe az a családapa, akit egészségessé nyilvánítottak az "új komplex felülvizsgálati rendszer" keretében, és visszaküldték a nyílt munkaerőpiacra.  

Az MSZP részvétét fejezi ki az elhunyt férfi családjának. Az MSZP mindig is méltósággal viselkedett olyan esetekben, mikor a politikai döntések következményeként haláleset történt.
Nem süllyedtünk soha arra a szintre, mint Lázár János, aki politikai tőkét kovácsolt egy elhalálozás kapcsán. Most azonban fel kell emeljük a szavunkat.

Az MSZP többször próbálta ráirányítani a figyelmet a kormány rokkantsági politikájára, a felülvizsgálati rendszer szakmaiatlanságára. Sajnos figyelmeztetéseink süket fülekre találtak, és a rokkantak vegzálása a mai napig nem fejeződött be.

Az erőszakos visszairányítás a nem létező munkaerőpiacra rendkívül nagy hiba, ami akár ilyen végzetes helyzetekhez is vezethet, mely sajnos nem az első eset.

Nem vádoljuk a kormányt, csupán azt kérjük, gondolják át újra a rokkantak felülvizsgálatának rendszerét. Nem az MSZP, hanem a rászoruló és potenciálisan veszélyeztetett tízezrek miatt.

Korózs Lajos,
az MSZP elnökségi tagja