mszp.hu | Belföld
2020. április 01. 15:56

Nem véletlen a kormány titkolózása: léket kapott az egészségügyi védekezés hajója

Nem véletlen a kormány titkolózása: léket kapott az egészségügyi védekezés hajója
Léket kapott az egészségügyi védekezés hajója, ugyanis sorra fertőződnek meg az egészségügyben dolgozók, egy háziorvos sajtóinformációk szerint már lélegeztetőgépre került.

Ide vezet az, hogy a kormány nem látja el megfelelő felszereléssel az orvosokat. Úgy fogalmazva, hogy Orbán Viktor is megértse: fegyver nélkül küldik frontvonalba a járvány ellen harcolókat.
 
A léket azonban be lehet foltozni, az MSZP javaslata, amely védőfelszerelést és béremelést biztosítana az egészségügyben és a szociális szférában dolgozóknak, ott van az Országgyűlés és a kormány előtt. Már csak el kéne fogadni és végre kellene hajtani.
 
A kormány ne bújjon hazugságok mögé és ne a háziorvosokat hibáztassa, hiszen az ő kötelessége járványhelyzet idején a megfelelő védőfelszerelésekkel ellátni az egészségügyi dolgozókat.
 
A szakmai szervezetektől kezdve minden érintett segítséget kér, de a kormány továbbra sem hajlandó teljesíteni a kötelességét. Azonban nem lehet több időt elvesztegetni, biztosítani kell a megfelelő védőfelszereléseket az egészségügyben, meg kell védenünk az orvosainkat Magyarország valamennyi lakosa érdekében!
 
MSZP
 
Bővebb információ: Bangóné Borbély Ildikó, országgyűlési képviselő