mszp.hu | Belföld | új uniós költségvetés MTVA
2015. május 26. 12:45

Néma termet csinál a Parlamentből az állami tévé

Elfogadhatatlan, hogy a magát évi 80 milliárd forint közpénzből fenntartó állami média nem hajlandó a költségvetés vitájának közvetítésére!

A költségvetési törvény a nemzet egyik legfontosabb, minden magyar embert érintő törvénye. Ha az évi 80 milliárd forintból gazdálkodó MTVA nem képes a Parlament nyilvánosságát biztosítani, akkor a modern demokráciák egyik alapfunkcióját képtelen biztosítani.

A brókerkormány jövő évi költségvetése az emberek többségét cserbenhagyja. Cserbenhagyja az átlagkeresetűeket, az egészségügyet, az oktatást, a szociális ellátásokat nyújtó önkormányzatokat, a kis- és közepes vállalkozásokat és a rendvédelmi dolgozókat is azért, hogy a magas jövedelműeknek és a fideszes haveroknak még jobb legyen. Ez szintén elfogadhatatlan.

Mindenkinek joga van élőben és vágatlanul követni, hogy az egyes pártok frakciói mit gondolnak a jövő évüket befolyásoló költségvetésről, és hogy a közvetlenül választott képviselőik valóban az ő érdekeiket képviselik-e a Parlamentben.

Márpedig a közmédia az a csatorna, amely minden háztartásba elér. Az MSZP ezért felszólítja az MTVA vezetőit, hogy döntésüket átgondolva tűzzék műsorra a jövő évi költségvetés vitáját!

Bárándy Gergely,
a Törvényalkotási bizottság alelnöke