Belföld | járóbeteg-szakellátás közlemény
2013. február 04. 10:13

Németh Szilárd ne mondjon le!

Az MSZP követeli, hogy a kormányzati rezsikommandóért felelős Németh Szilárd a csepeli rendelőintézetről ne mondjon le!

Az önkormányzatok és intézményeik kormányzati kivéreztetése után Csepelen is az egészségügy ellátás, ezen belül is a milliárdokért felújított Csepeli Szakorvosi Rendelőintézet sorsa az egyik legégetőbb kérdés, hiszen május 1-től a helyi járóbeteg-szakellátásért is az állam felel.

Miközben Németh Szilárd az elmúlt hetekben az évszázad kormányzati átverését reklámozó rezsikommandót vezette, a saját kerülete vezetéséről megfeledkezve mélyen hallgatott arról, hogy az állam lehetőséget ad az önkormányzatoknak arra, hogy a járóbeteg-szakellátási feladatokat továbbra is ellássák, hogy a saját egészségügyi intézményeiket megtartsák.

Az önkormányzatoknak tíz napjuk maradt a döntésre, de a Németh Szilárd vezette csepeli önkormányzat nemhogy nem kérte ki erről a kerületiek véleményét, de még a döntés lehetőségéről is mélyen hallgatott.

Örömteli, hogy a napokban Borbély Lénárd fideszes alpolgármester kijelentette: "a rendelőintézet továbbra is az önkormányzat fennhatósága alatt fog működni".

Néhány órával a képviselő-testület szocialista kezdeményezésre összehívott mai rendkívüli ülése előtt követeljük, hogy a fideszes többségű testület Borbély Lénárd nyilatkozatának megfelelően ne mondjon le a csepeliek szakrendelőjéről! Vagy mondjon le - a csepeliek képviseletéről.

Szenteczky János,
az MSZP csepeli frakcióvezetője