mszp.hu | Belföld | sportcsarnok
2014. október 10. 14:45

Németh Szilárd négy évig hagyta rohadni a Csepel SC-t, most hirtelen megmentené

Németh Szilárd 2010-ben a nagy múltú csepeli sportélet feltámasztását ígérte, majd négy évig hagyta rohadni a Csepel SC sportlétesítményeit. 

A rezsibiztos 100%-os rezsicsökkentést ért el például a labdajáték-csarnokban, ahol 2012-ben önkormányzati támogatás híján a fűtést és a melegvizet is ki kellett kapcsolni.

A 2010 előtti városvezetés évi 50-60 millió forintot fordított a csepeli sportegyesületekre. Ez az elmúlt négy évben megszokott támogatási összeg nyolc-tízszerese volt. A csepeli sportvezetőknek maga Németh Szilárd is elismerte, hogy nem költöttek annyit sporttámogatásra, amennyit az önkormányzat költségvetése engedett volna.

Emiatt szűnt meg Csepelen a magyar bajnoki csúcstartó férfi röplabdacsapat, és emiatt romlott tovább a Csepel SC létesítményeinek állapota. Németh Szilárd három évig változtatási tilalmat rendelt el a Csepel SC teljes területén, még a helyi sportbarátok jóvoltából létesült strandfocipálya megépülését is megpróbálta megakadályozni.

Szánalmas, hogy Németh Szilárd leköszönő polgármesternek két nappal a választások előtt jutott eszébe rendezni az önkormányzata által magára hagyott Csepel SC helyzetét.

Csepel ma még az utolsók között van a budapesti kerületi önkormányzatok sportra költött támogatási listáján. Amennyiben a csepeliek vasárnap a változásra szavaznak, ez is megváltozik a XXI. kerületben.

MSZP Csepeli Szervezete