2012. július 06. 09:31

Nemezeti Pénzkidobás '2012'

A nemzeti konzultáció a Magyar Szocialista Párt, és annak megyei területi szövetsége szerint nem más, mint Nemzeti pénzkidobás. Ez a projekt közel 1,8 milliárdba kerül az adófizetőknek.

„Csaknem egymilliárd forintot csoportosít át a kabinet az új nemzeti konzultációra. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben is megjelent.

A rendelkezés rögzíti, hogy a gazdasági konzultáció pénzügyi fedezetének biztosításához azonnali hatállyal 976 millió forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.
Szijjártó Péter közölte, augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó kérdőíveit az állampolgárok. Összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet. Az első százezer darabot már május 29-én kiküldték – főképp budapestieknek –, az utolsókat pedig legkésőbb június 24-én postázzák. A konzultáció költsége személyenként 105 forint, összesen pedig körülbelül egyhatoda egy népszavazás költségének – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a konzultáció első adatai augusztus végére várhatók.”

Ami elfogadhatatlan, hogy
- ez a valós problémákról a figyelmet elterelő politikai pótcselekvés
- és a látszatdemokrácia.

A kérdőívben megfogalmazott kérdések ezt alátámasztják.
- Támogassuk-e a fiatalok elhelyezkedését,
- a nyugdíjasok munkavállalását,
- a nők és kisgyermekes anyukák munkába állását,
- vagy az új személyautó megvásárlását?
- Viseljék-e a terheket a bankok és nagyvállalatok,
- kapjanak-e adótámogatást az új munkahelyet teremtők, illetve az alapvető létfenntartási cikkek?

Ki mondana nemet?
Hogyan lehet válaszolni ezekre az általános kérdésekre, ha nem támogatólag/igennel?

Azzal demonstráljuk egyet nem értésünket, a kormány teljesítményével szembeni elégedetlenségünket, hogy nem küldjük vissza a kérdőívet, azaz bojkottáljuk a nemzeti konzultációt.
 
Kérjük párttagjainkat, szimpatizánsainkat, szavazóinkat, barátainkat, hogy ne küldjék vissza a konzultációs kérdőíveket, mert ez a levelezgetés pusztán látványos marketingfogásnak és adatbázis építésnek tekinthető.

ADATBÁZIS ÉPÍTÉS:
SZEMÉTBŐL KIVÁLOGATVA GYŰJTIK ÉS HASZNÁLJÁK FEL

A szeméttelepen a dolgozókat arra utasították, át kell vizsgálni a kiszállított szemetet és a kidobott válaszleveleket össze kell gyűjteni, azután listát kell készíteni a „nem megfelelően viselkedő polgárokról”.

Amennyiben a véleményünket osztók megtisztelnek minket azzal, hogy a konzultációs íveket az MSZP irodákra, kitelepülési akciók során leadják, tagjainknak odaadják, akkor ezek jótékonysági célokat fognak szolgálni a teljes és megfelelő adatvédelem biztosításával együtt.
Az összegyűjtött papírt a hulladékgyűjtő telepre szállítjuk, és az ebből származó bevételből többek között az országos szinten az Éhező Gyermekekért Alapítványt, míg Hajdú-Bihar Megyében rászorult gyermekek táboroztatását támogatjuk.

A Nemzeti Konzultáció kérdéseinek jó része eldöntött kérdés, ugyanakkor a konzultáció által sugalltak ellentmondásosak a valósággal, hiszen sorozatosan tapasztaljuk az állampolgárokat sújtó megszorításokat, hiába is akarjuk ezt a fogalmat a magyar szótárból törölni

Épp ezért kívánunk a második fő témakörben is a figyelemfelkeltéssel élni.
(Az egy hónap múlva hatályba lépő új Munkatörvénykönyv korlátozza a munkavállalók és az érdekképviseletek jogait, és az emberek zsebében turkál ugyanúgy, mint a már bevezetett)
új adók:
- a mindenkit érintő távközlési adó;
- pénzügyi tranzakciós, vagyis sárgacsekk adó;
- a személyi jövedelemadó megmaradó fél szuperbruttója;
- az új 11%-os közüzemi energia- és vízszolgáltató, valamint hulladékkezelési közszolgáltatókat és ezen keresztül minden lakost érintő adó;
- a biztosítási adó;
- a minden termék árában megjelenő elektronikus útdíj.
A sornak nincs még vége, tervezik az értéknövekmény adót, miközben az adóterhelés mértéke már így is 38%-os, ami magasabb, mint két évvel ezelőtt volt.

A sarcok kivetése, a gazdaság stagnálása és az, hogy ma kevesebb embernek van munkája, mint 2010-ben, jogosan kelt elégedetlenséget és felháborodást. E mellett az alapvető fogyasztási cikkek két év alatt 40-50%-kal drágultak (finomliszt, tojás, cukor, burgonya, alma, üzemanyagok …).

A Fidesz még ellenzékben azt mutatta, hogy fontos a lakosság véleményét megkérdezni és népszavazást kezdeményezett a tandíj és vizitdíj ellen. Akkor volt bátorságuk igazából megkérdezni az embereket. Most hatalmon kétharmaddal eltörölték az ilyen népszavazási lehetőséget, és bevezették a fizetős felsőoktatást és egészségügyi ellátást.

Mivel nő az állampolgárokban a rájuk hárított terhek miatt az elégedetlenség, a bizonytalanság, a jövőkép-nélküliség erősödik, így kötelességünk az emberek valóságos  problémáival foglalkozni, véleményüket meghallgatni, összegezni.

Így a megye településein és Debrecenben az elkövetkezendő napokban aktivistáink és politikusaink kitelepüléseken és fórumokon fognak találkozni az érdeklődő lakosokkal, és akik egyetértenek a bojkottal, azok leadhatják a kitöltetlen kérdőíveket ezeken a rendezvényeken, és aláírásgyűjtési akciónkban kifejezhetik, hogy

„Az elmúlt két évben a magyar kormány és a Fidesz döntéshozói számos olyan intézkedést hajtottak végre, amelyről a 2010-es választási kampányok¬ban nem volt szó, amire nem kaptak felhatalmazást.”

Várunk mindenkit, akinek elege van az újabb adók és sarcok kivetéséből, a gazdaság stagnálásából, a jövő folyamatos feléléséből, illetve a levelezgetésekből.

Ezek mind az adófizetői terheket növelik tovább ésszerűtlenül, haszontalanul.