mszp.hu | népszavazás | Biztonságpolitika
2016. február 25. 11:49

Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a Nemzeti Választási IrodánáI történtek

Nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek a Nemzeti Választási IrodánáI történtek
Február 23-án a Nemzeti Választási Iroda épületénél megjelent verőlegények nem csupán egy állampolgárt akadályoztak meg politikai jogai gyakorlásában, hanem a magyar demokrácia ellen intéztek támadást. Vannak, akik már a magánhadseregek korának eljövetelét vizionálják, ahol a politikai konfliktusokat jogon kívüli eszközökkel, fizikai erővel „rendezik”. Ez lényegében a demokratikus, alkotmányos államrend bukását jelentené.
Ott ugyanis vége a demokráciának, ahol a nyers erő határozza meg, ki élhet törvényben biztosított jogaival, és ki nem. Az pedig a demokrácia nyílt megtagadása, ha mindezt élő médiaközvetítés közepette, a választások és népszavazások törvényes lebonyolításáért felelős szervek székházának előterében lehet megtenni.
 
A politikai provokációk végrehajtására kapható, magánhadseregbe szervezett „kopaszok” nemzetbiztonsági kockázatot jelentenek azáltal, hogy nemcsak a közrendet zavarják meg, hanem a demokratikus alapjogok gyakorlását akadályozzák. 
 
Ezért a Nemzetbiztonsági bizottság elnökeként csütörtökön írásbeli kérdéssel fordultam a belügyminiszterhez, hogy hajlandóak-e fellépni e jelenséggel szemben. Továbbá választ várok arra, hogy miért nem tett semmit a rendőrség a Nemzeti Választási Irodánál történt, bűncselekmény gyanúját felvető események kapcsán. Ezek a kérdések a Nemzetbiztonsági bizottság soron következő ülésén is szerepelni fognak.
 
Molnár Zsolt,
a Nemzetbiztonsági bizottság elnöke