Nemzetbiztonsági okokból azonnal fel kell függeszteni a letelepedési kötvények árusítását!

Nemzetbiztonsági okokból azonnal fel kell függeszteni a letelepedési kötvények árusítását!
A Belügyminisztérium hallgatása megerősítette, hogy bűnözők is jegyeztek letelepedési kötvényt, s hogy ezzel a Fidesz-kormány anyagi haszon reményében kockáztatja a magyar emberek biztonságát.

Ezek szerint az általuk emlegetett állítólagos négyszeres szűrés rendszere vagy egyáltalán nem működik, vagy pedig az ismert biztonsági kockázatok ellenére a Fidesz szívesen látja a bűnözőket, csak fizessenek nekik azért, hogy letelepedhessenek Magyarországon.

Amennyiben a TEK, az Alkotmányvédelmi Hivatal, rendőrség és a Bevándorlási Hivatal nem képes kiszűrni a bűnözőket, azt bizonyítja, hogy súlyos problémák vannak a jelenlegi rendszerben és ennek következményei kell legyenek az ügy kivizsgálását követően! Amennyiben viszont előre jelezték a biztonsági kockázatokat, a kormány pedig az anyagi haszonért ettől eltekintett, az újabb bizonyíték arra, hogy az ország biztonságára a legnagyobb veszélyt a pénzéhes és korrupt Fidesz-kormány jelenti!

A pénzéhes Fidesz kifejezetten szorgalmazza a bevándorlást, hisz immár 16 ezer, azaz egy városnyi bevándorlót csábítottak Magyarországra. Ezzel a Fidesz-közeli off-shore cégek eddig több mint 100 milliárd forintot kaszáltak. Vajon Orbán Viktor mennyit kap ebből az extraprofitból?

Hazugság, hogy szigorítottak a szabályokon. Jelentősen könnyítették a pénzért történő bevándorlást: az idegenrendészeti eljárás ideje 70 napról 30 napra csökkent, az ellenőrző szakhatósági eljárások, a biztonsági ellenőrzés időszakát pedig 20 napra csökkentették.

A Fidesz nem adhatja el saját zsebre a magyar emberek biztonságát, ezért a letelepedési kötvények forgalmazását azonnal fel kell függeszteni! Követeljük azt is, hogy az illetékes hatóságok azonnal vizsgálják ki az összes letelepedési kötvényügyletet és vásárlót, és hozzák nyilvánosságra ennek a vizsgálatnak az eredményét!

MSZP

Bővebb információ: Demeter Márta, országgyűlési képviselő