2012. június 24. 13:48

Nemzeti Inzultáció

Kedves Barátaink, Bács-Kiskun Megyeiek!

Pártunk, az MSZP és társult ifjúsági szervezete, a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom az ún. "nemzeti konzultáció" bojkottjára bíztatja azokat, akik hozzánk és szimpatizánsainkhoz hasonlóan nem értik, hogy a tetemes anyagi költségek árán (az adófizetők mind drágább pénzéből!) kinyomtatott és névre szólóan postázott kérdőíveket miért kell bármelyikünknek is komolyan vennie.

A csaknem egymilliárd forintba kerülő levelezés ugyanis mindenekelőtt egyszerű pénzkidobásnak tekinthető. Ezeket az anyagi forrásokat sokkalta hasznosabb feladatokra is fordíthatta volna a második Orbán-kabinet - pl. az egészségügy áldatlan helyzetének javítására, a növekvő számú munkanélküli támogatására, vagy arra, hogy segítse a szakképzettek és a szakképzések ügyét.

Másrészről: az önkényesen "konzultációnak" nevezet kampányuk hamisan kelti azt a látszatot, hogy az ország urai legitim és törvényes módon folytatják tevékenységüket, hiszen "megkérdezik" az embereket nagyobb horderejű döntéseik meghozatala előtt. Ez azonban álságos eljárás: a valóságban csak az igazolná törekvéseik érvényességét, ha az emberek véleményét valódi demokratikus érvénnyel bíró eszközökkel - pl. népszavazás útján - tudakolnák meg.

Mi, a Magyar Szocialista Párt Kiskunfélegyházi Szervezetének és a Societas Bács-Kiskun Megyei Területi Szövetségének képviseletében kijelentjük: nem értünk egyet az antidemokratikus "konzultációval", amelyet igazságtalannak és elfogadhatatlannak tartunk. Úgy véljük, hogy a magyar államkincstár nincs olyan rózsás helyzetben, hogy ilyen költségeket hívjanak le, egyébként a statisztikai adatok alapján igazoltan, még számukra sem megtérülő befektetésnek minősíthető kampányeszközökre.

S azt gondoljuk, nem tekinthetünk legitimnek egy olyan kormányzó erőt, amely kérdőívek tömegével takarózva igyekszik elrejtőzni az igazság elől.

Ezért, nekünk, demokratáknak és jóérzésű magyar embereknek meg kell mutatnunk, hogy mit jelent a valódi nemzeti erő fogalma: ez okból gyűjtést rendezünk. Kérünk mindenkit, aki egyetért velünk, hogy hozza be a nemzeti konzultációs leveleket, papírokat a megye MSZP és Societas székházaiba s bíztassa erre családját, barátait is!

Amennyiben megtisztelnek minket azzal, hogy a konzultációs íveket leadják, ezeket összegyűjtjük, hulladékgyűjtő telepre szállítjuk, s az ebből származó bevételt az Karácsonyi Fény Alapítvány támogatására és egyéb közhasznú célokra fordítjuk majd.

Ne hagyjuk magunkat: mutassuk meg az igazi demokrácia, az állampolgári összefogás erejét!

Most kell lépnünk, mielőtt még végképp kihúzzák lábunk alól a talajt!


Baráti üdvözlettel,

dr. Garai István Levente
MSZP Kiskunfélegyházi Elnöke

Horváth Tamás
MSZP Bács-Kiskun Megyei Alelnöke

Eszik Bence
Societas – Baloldali Ifjúsági Mozgalom Bács-Kiskun Megyei Elnöke