mszp.hu | Belföld
2020. május 29. 15:43

Nemzeti konzultáció helyett a munkahelyek védelmére és az egészségügyre költsön a kormány!

Nemzeti konzultáció helyett a munkahelyek védelmére és az egészségügyre költsön a kormány!
A képmutatás csúcsa, hogy a kormány a válság közben képes több milliárd forintért plakátkampányt, nemzeti konzultációt indítani ahelyett, hogy minden pénzt a munkahelyek védelmére, az állás és jövedelem nélkül maradt tömegek megsegítésére és az egészségügy rendbetételére fordítana.

Konzultáció nélkül is tudhatja a miniszterelnök, hogy mit gondol az eddigi tevékenységéről az a százezres tömeg, amely elvesztette az állását a megkésett és hibás kormányzati intézkedések miatt. Segítünk: a dolgozók azt akarják, hogy védjék meg a munkahelyeket, fizessenek tisztességes béreket, a munkájukat elvesztők pedig kapjanak valódi támogatást. Ez a válasz ingyen van, most már ezeknek a céloknak az elérésére fordíthatják a nemzeti konzultációra szánt milliárdokat.
 
A koronavírussal kapcsolatban pedig szintén nem konzultálni kellene, hanem Orbán Viktornak és Kásler Miklósnak kellene megválaszolnia azt, hogy miért nem látták el megfelelő védőfelszerelésekkel az egészségügyi dolgozókat és miért hagyták magukra az idősotthonok lakóit. Továbbá, ha a miniszterelnök annyira kíváncsi arra, hogy mit gondolnak az emberek a tevékenységéről, akkor beszélgessen el azoknak az elhunytaknak a családtagjaival, akiknek a halálában közrejátszott az alapellátás részleges leállítása, a kórházi ágyfelszabadítások és a megfelelő tesztelés hiánya.
 
A jó bornak nem kell cégér, az újabb fideszes öntömjénező kampány figyelemelterelő célja a nyílt beismerése annak, hogy a járvány időszakában halálos döntéseket hoztak az egészségügyben, félrekezelték a gazdasági válságot, szociális válsághelyzetbe taszítottak tömegeket.  
 
Az MSZP álláspontja szerint a kormány önfényezésére kitalált álkonzultációja helyett annak lenne itt az ideje, hogy végre vállalják a hibás döntéseikért a felelősséget. Ez a munka sem kerül semmibe, viszont emberéleteket menthetne meg, ha például Kásler Miklóssal kezdenék a felelősök eltávolítását.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok