mszp.hu | Belföld
2020. június 02. 18:10

Nemzeti összetartozást a határainkon belül is!

Nemzeti összetartozást a határainkon belül is!
Sok szó esik a héten a nemzeti összetartozásról, miközben a Fidesz kirekesztő, megosztó politikáját az elmúlt tíz évben a gazdaságban és a társadalomban is megtapasztalhattuk.

Ha a magyar Parlament elnöke, Kövér László arról beszél, hogy a magyar nemzetnek nem része az ellenzék, ez annak a gyűlöletpolitikának a része, amely oda vezetett, hogy immár sokadszorra meggyalázták a Roma Holokauszt Emlékművét és egyik képviselőtársunkat gyalázó feliratot is írtak rá. Hogy a rendőrség tétlenül nézi, hogy nyílt, rasszista tüntetést tartanak fővárosunkban, miközben békés demonstrálókat több százezer forinttal brutálisan megbüntetnek.

A Magyar Szocialista Párt tiltakozik a rasszista megnyilvánulásokkal szemben, kiáll képviselőtársunk mellett, és tiltakozik a rasszista megmozdulásokat csendben támogató kormánypolitikával szemben is.

De ez a kirekesztő, megosztó politika az elmúlt tíz évben a gazdaságban is jelen volt, hiszen azt látjuk, hogy a Fidesz a saját kiváltságos elitjét hozza helyzetbe, miközben a társadalom többségének elengedi a kezét. 500 ezer gyermek éhezik az országban, 3 millióan élnek létminimum alatt, több százezer nyugdíjas szegénységben él, közel 400 ezer munkahely szűnt meg és még nem is beszéltünk arról a közel százezer kisvállalkozásról, amelynek egyik napról a másikra megszűnt az árbevétele.

A nemzeti összetartozásnak egy útja van: az újjáépítés.

Valódi befektetést akarunk a jövőbe!

Nincs más út: több pénzt kell adni az oktatásba, az egészségügybe, a szociális ellátórendszerbe, a gazdaságban pedig értelmes, fenntartható és a növekedést segítő beruházásokra van szükség, amelyek értéket teremtenek mindannyiunk számára. Ezért kezdeményezzük a Kádár-kockák szigetelési programját is.

Mert egy sikeres újjáépítéssel lehet valódi esélyt adni mindenkinek a jobb életre, és megteremteni a valódi nemzeti összetartozást.

Kapcsolódó párttagok