2012. június 25. 09:03

Nemzeti pénzkidobás '2012'

A nemzeti konzultáció a Magyar Szocialista Párt, és annak megyei területi szövetsége szerint nem más, mint Nemzeti pénzkidobás. Ez a projekt közel 1,8 milliárdba kerül az adófizetőknek.

„Csaknem egymilliárd forintot csoportosít át a kabinet az új nemzeti konzultációra. Az erről szóló kormányhatározat a Magyar Közlönyben is megjelent.

A rendelkezés rögzíti, hogy a gazdasági konzultáció pénzügyi fedezetének biztosításához azonnali hatállyal 976 millió forintot csoportosít át a kabinet a rendkívüli kormányzati intézkedésekre szolgáló tartalékból.

Szijjártó Péter közölte, augusztus 20-ig küldhetik vissza a tizenhat, elsősorban munkahelyteremtéssel kapcsolatos kérdést tartalmazó kérdőíveit az állampolgárok. Összesen 8,2 millió embernek postáznak kérdőívet. Az első százezer darabot már május 29-én kiküldték – főképp budapestieknek –, az utolsókat pedig legkésőbb június 24-én postázzák. A konzultáció költsége személyenként 105 forint, összesen pedig körülbelül egyhatoda egy népszavazás költségének – jegyezte meg, hozzátéve, hogy a konzultáció első adatai augusztus végére várhatók.”

Ami elfogadhatatlan, hogy
- ez a valós problémákról a figyelmet elterelő politikai pótcselekvés
- és a látszatdemokrácia.

A kérdőívben megfogalmazott kérdések ezt alátámasztják.
- Támogassuk-e a fiatalok elhelyezkedését,
- a nyugdíjasok munkavállalását,
- a nők és kisgyermekes anyukák munkába állását,
- vagy az új személyautó megvásárlását?
- Viseljék-e a terheket a bankok és nagyvállalatok,
- kapjanak-e adótámogatást az új munkahelyet teremtők, illetve az alapvető létfenntartási cikkek?
Ki mondana nemet?
Hogyan lehet válaszolni ezekre az általános kérdésekre, ha nem támogatólag/igennel?

Azzal demonstráljuk egyet nem értésünket, a kormány teljesítményével szembeni elégedetlenségünket, hogy nem küldjük vissza a kérdőívet, azaz bojkottáljuk a nemzeti konzultációt.
 
Kérjük párttagjainkat, szimpatizánsainkat, szavazóinkat, barátainkat, hogy ne küldjék vissza a konzultációs kérdőíveket, mert ez a levelezgetés pusztán látványos marketingfogásnak és adatbázis építésnek tekinthető.


ADATBÁZIS ÉPÍTÉS:
SZEMÉTBŐL KIVÁLOGATVA GYŰJTIK ÉS HASZNÁLJÁK FEL

A szeméttelepen a dolgozókat arra utasították, át kell vizsgálni a kiszállított szemetet és a kidobott válaszleveleket össze kell gyűjteni, azután listát kell készíteni a „nem megfelelően viselkedő polgárokról”.

Amennyiben a véleményünket osztók megtisztelnek minket azzal, hogy a konzultációs íveket az MSZP irodákra, kitelepülési akciók során leadják, tagjainknak odaadják, akkor ezek jótékonysági célokat fognak szolgálni a teljes és megfelelő adatvédelem biztosításával együtt.
Az összegyűjtött papírt a hulladékgyűjtő telepre szállítjuk, és az ebből származó bevételből többek között az országos szinten az Éhező Gyermekekért Alapítványt, míg Hajdú-Bihar Megyében rászorult gyermekek táboroztatását támogatjuk.

A Nemzeti Konzultáció kérdéseinek jó része eldöntött kérdés, ugyanakkor a konzultáció által sugalltak ellentmondásosak a valósággal, hiszen sorozatosan tapasztaljuk az állampolgárokat sújtó megszorításokat, hiába is akarjuk ezt a fogalmat a magyar szótárból törölni

Épp ezért kívánunk a második fő témakörben is a figyelemfelkeltéssel élni.
(Az egy hónap múlva hatályba lépő új Munkatörvénykönyv korlátozza a munkavállalók és az érdekképviseletek jogait, és az emberek zsebében turkál ugyanúgy, mint a már bevezetett)
új adók:
- a mindenkit érintő távközlési adó;
- pénzügyi tranzakciós, vagyis sárgacsekk adó;
- a személyi jövedelemadó megmaradó fél szuperbruttója;
- az új 11%-os közüzemi energia- és vízszolgáltató, valamint hulladékkezelési közszolgáltatókat és ezen keresztül minden lakost érintő adó;
- a biztosítási adó;
- a minden termék árában megjelenő elektronikus útdíj.
A sornak nincs még vége, tervezik az értéknövekmény adót, miközben az adóterhelés mértéke már így is 38%-os, ami magasabb, mint két évvel ezelőtt volt.

A sarcok kivetése, a gazdaság stagnálása és az, hogy ma kevesebb embernek van munkája, mint 2010-ben, jogosan kelt elégedetlenséget és felháborodást. E mellett az alapvető fogyasztási cikkek két év alatt 40-50%-kal drágultak (finomliszt, tojás, cukor, burgonya, alma, üzemanyagok …).

A Fidesz még ellenzékben azt mutatta, hogy fontos a lakosság véleményét megkérdezni és népszavazást kezdeményezett a tandíj és vizitdíj ellen. Akkor volt bátorságuk igazából megkérdezni az embereket. Most hatalmon kétharmaddal eltörölték az ilyen népszavazási lehetőséget, és bevezették a fizetős felsőoktatást és egészségügyi ellátást.

Mivel nő az állampolgárokban a rájuk hárított terhek miatt az elégedetlenség, a bizonytalanság, a jövőkép-nélküliség erősödik, így kötelességünk az emberek valóságos  problémáival foglalkozni, véleményüket meghallgatni, összegezni.
Így a megye településein és Debrecenben az elkövetkezendő napokban aktivistáink és politikusaink kitelepüléseken és fórumokon fognak találkozni az érdeklődő lakosokkal, és akik egyetértenek a bojkottal, azok leadhatják a kitöltetlen kérdőíveket ezeken a rendezvényeken, és aláírásgyűjtési akciónkban kifejezhetik, hogy

„Az elmúlt két évben a magyar kormány és a Fidesz döntéshozói számos olyan intézkedést hajtottak végre, amelyről a 2010-es választási kampányok¬ban nem volt szó, amire nem kaptak felhatalmazást.”

Várunk mindenkit, akinek elege van az újabb adók és sarcok kivetéséből, a gazdaság stagnálásából, a jövő folyamatos feléléséből, illetve a levelezgetésekből.
Ezek mind az adófizetői terheket növelik tovább ésszerűtlenül, haszontalanul.

Ideje: 2012. június 20. – július 2.
Résztvevők: MSZP megyei testületeinek tisztségviselői/tagjai, helyi szervezetek vezetői/tagjai és települési szimpatizánsaink, MSZP megyei NŐTAGOZAT és NYUGDÍJASTAGOZAT tagjai.
Az akció célja: FIGYELEMFELKELTÉS
Az akció politikai üzenete:
A megújuláson átesett MSZP, mint a felelős legnagyobb ellenzéki párt felemeli hangját az emberekért!

Részletes programterv:

1. 2012. június 21. (csütörtök) –  9:00 Sajtótájékoztató
Helyszín: Debrecen; megyei székház
Sajtótájékoztatót tartják: Kathiné Juhász Ildikó megyei elnök, Szathmári Károly Debrecen városi elnök, Dr. Juhászné Lévai Katalin a megyei NŐTAGOZAT elnöke, Kiss Gábor NYUGDÍJAS tagozat elnöke.
Szükséges:
- sajtómeghívó, annak kiküldése maximum kedd reggel!
- sajtóreggeli (pogácsa, hűtött tea, kávé, szendvics)

2. 2012. június 21. (csütörtök) – 9:00 település bejárás a plakátok miatt, feladategyeztetések!
Helyszínek: a megyében működő helyi szervezetek települései.
Résztvevők: Csedrik Katalin irodavezető (Bihar és Sárrét, 4 és 5 KOTA települései) + Dr. Jeles Viktor (Érmellék és a 3 KOTA települései) + Huszthy Csaba (Hajdúság 6 KOTA települései) majd a települési aktivistáink.
Szükséges: 150 A2 és 300 A3 plakát, 3 autóra üzemanyagköltség, ragasztó és rajzszeg.

3. 2012. június 23. (szombat) – helyi szervezetek munkája indul!
Helyszín: 38 helyi szervezet települései
Résztvevők: a helyi szervezetek tagjai, MSZP szimpatizánsok
Feladat: Aláírásgyűjtés és a kitöltetlen NEMZETI KONZULTÁCIÓ-S ívek begyűjtése:
1.    Téglás
2.    Hosszúpályi
3.    Létavértes
4.    Nyíradony
5.    Álmosd
6.    Bakonszeg
7.    Pocsaj
8.    Esztár
9.    Biharnagybajom
10.    Furta
11.    Derecske
12.    Komádi
13.    Hortobágy
14.    Sárrétudvari
15.    Egyek
16.    Tiszacsege
17.    Bihartorda
18.    Görbeháza
 

4. 2012. június 26. (kedd) – Kitelepülések a megye 15-20 szervezetileg „fehér” településén. Résztvevők – külön beosztás alapján:
- MSZP megyei testületeinek tisztségviselői/tagjai,
- MSZP megyei NŐTAGOZAT és
- NYUGDÍJASTAGOZAT tagjai.

Feladat: Aláírásgyűjtés és a kitöltetlen NEMZETI KONZULTÁCIÓ-S ívek begyűjtése.
Szükséges: Plakáttal felkasírozott kitelepülő pult/egyen öltözék/ promóciós anyagok

Felelős: Kathiné Juhász Ildikó megyei elnök, Csedrik Katalin irodavezető


1. 2012. július 03. (kedd) – 09:00 Sajtótájékoztató
Helyszín: Debrecen; megyei székház
Sajtótájékoztatót tartják: Kathiné Juhász Ildikó megyei elnök és egy országos tisztségviselő.
Szükséges:
- sajtómeghívó, annak kiküldése maximum hétfőn!
- sajtóreggeli (pogácsa, hűtött tea, kávé, szendvics)