mszp.hu | Belföld
2020. június 26. 13:23

Nemzeti Üdültetési Program: Az adófizetők pénzéből ne csak a fideszes szállodatulajdonosok járjanak jól!

Nemzeti Üdültetési Program: Az adófizetők pénzéből ne csak a fideszes szállodatulajdonosok járjanak jól!
Lapinformációk szerint még a szociális üdültetésen, az Erzsébet-programon is sokat kerestek azok a Fideszhez közel álló szállodatulajdonosok, akik az elmúlt 10 évben már rengeteg pénzt kaptak különböző programokon keresztül.

A pénzeső azonban nem áll le: a kormány eldöntötte, hogy a következő 10 évben még 600 milliárddal megtámogatja a haverjait.
 
Jelenleg válság van és a miniszterelnök mostanában szereti hangsúlyozni a szolidaritás fontosságát, ezért az MSZP úgy gondolja, hogy éppen itt az ideje annak, hogy az elmúlt 10 év kegyeltjei is kivegyék a részüket a szolidaritásból.
 
Ennek érdekében az MSZP törvényjavaslatot nyújtott be, amelynek a célja, hogy a közpénzből nyújtott támogatás 50%-át a szálláshelyek adják vissza vendégéjszakák formájában, és ezeket a Nemzeti Üdültetési Program nyilvános pályázat keretében, 10%-os önrész mellett ossza szét az igénylő családok között. Továbbá javasoljuk, hogy a koronavírus-járvány alatt a frontvonalban dolgozók családjai, illetve a különösen nehéz sorsú gyermekek és szüleik részesüljenek előnyben a pályázaton.
 
A több száz milliárd forint közpénz szétosztásánál a kormánynak és a hozzá közeli vállalkozóknak is szolidárisnak kell lenniük a magyar családokkal, mivel jelentős részüknek egy több napos üdülés vállalhatatlan anyagi terhet jelent.
 
A magyar családok üdültetésének a támogatása kiemelten fontos, ezért bízunk abban, hogy a „családbarát” kormánypártok is támogatják majd a javaslatunkat.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Molnár Zsolt, országgyűlési képviselő

Kapcsolódó párttagok