Nemzeti zsíros kenyér

Nemzeti zsíros kenyér
Gyulán a főtér a baloldal demonstrációs tere lett. Az Együtt és az MSZP helyei szervezete most is ott tartott amolyan figyelemfelhívó performansszal egybekötött sajtótájékoztatót. „Nemzeti zsíros kenyeret” kínáltak mindazoknak, akiknek arra se, futja, s azoknak is, akik a vajashoz vannak szokva… Az akciót kiváltó ok: a kormánypártok nem támogatják az ellenzék gyermekéhezés megszüntetését célzó kezdeményezését, a nemzeti minimum programot.
Vargáné Balázs Magdolna nem gasztronómiai indíttatásból kente a kenyeret és a kormánypártokat „Tudom, mit tettél a népjóléti bizottságban! Avagy miért nem támogatta Kovács József dr., fideszes országgyűlési képviselő a gyermekéhezés elleni kezdeményezést?” címmel hirdették meg az akciót. Bod Tamás, az Együtt és Vargáné Balázs Magdolna, az MSZP választókerületi elnöke nagyjából délidőben – kezükben egy-egy tálcával, azon „nemzetiszínesített” zsíros kenyerekkel – jelent meg.
 
Vargáné Balázs Magdolna emlékeztetett: a MSZP, a Fidesz, a Jobbik, az LMP, a Párbeszéd Magyarországért, a Demokratikus Koalíció, az Együtt és a Magyar Liberális Párt kezdeményezését az Országgyűlés Népjóléti Bizottsága előtt a kormánypártok nem támogatták. A téma tartalmi súlya mellett az is kiverte a biztosítékot, hogy Harrach Péter, a KDNP frakcióvezetője kenetteljes hanglejtéssel, azzal indokolta a gyermekéhezés elleni közös fellépést, hogy baloldali „kampányt” nem támogatnak…
 
Bod Tamás a gyulai baloldal (egyik) boszorkánykonyhájában Vargáné Balázs Magdolna megemlítette, hogy a javaslat benyújtói között a fideszes Csöbör Katalin aláírása is ott volt, de ő végül nem szavazta meg. (Harrach Péter állítása szerint csak tévedésből került oda a szignója.)
 
Az általunk megkérdezett Vargáné Balázs Magdolna megemlített egy Harrach-bölcselet is: „A gyermek azért szegény, mert a családja is szegény”. Az ellenzék szerint a kormánynak, a Magyar Nemzeti Banknak be kellene fejeznie az urizáló pénzszórást, s máris meglenne a forrása a gyermekéhezés felszámolását célzó programnak, továbbá a dolgozóknak komoly béremelést, a munkanélkülieknek munkát kellene adni.