mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 12. 19:37

Nemzetközi ifjúsági nap: támogatni kell a fiatalokat, hiszen ők jelentik Magyarország jövőjét

Nemzetközi ifjúsági nap: támogatni kell a fiatalokat, hiszen ők jelentik Magyarország jövőjét
Az ENSZ Közgyűlésének 1999 decemberi döntése értelmében augusztus 12-e a nemzetközi ifjúsági nap. Sok fiatalnak azonban ezen a napon sincs oka a felhőtlen örömre, hiszen Magyarországon is rengetegen néznek szembe az egyre szűkülő továbbtanulási lehetőségekkel, a munkanélküliség vagy a lakhatás problémájával.

Az elmúlt 10 évben a Fidesz politikája miatt a fiataloknak nagyon nehéz körülmények között kellett boldogulniuk, mind az iskolákban, mind a munka világában. Ezért sokan inkább kivándoroltak egy jobb élet reményében.

Az MSZP szerint minden lehetséges módon támogatni kell a fiatalokat, hiszen rajtuk múlik Magyarország jövője. Nem a múltba forduló, hanem versenyképes, modern XXI. századi tudást kell elérhetővé tenni mindenki számára annak érdekében, hogy a fiatalság a jövő változásainak alakítójává válhasson. A mai inasképzés helyett újjá kell építeni a szakképzést, hogy magasan képzett szakemberek kerüljenek ki az intézményekből. Jelentős mértékben növelni kell a felsőoktatásba belépő hallgatók számát és ennek érdekében ingyenessé kell tenni az egyetemi, főiskolai képzést mindenki számára.

Az elszabadult ingatlanárak és bérleti díjak miatt egyre kevesebben tudnak otthont teremteni maguknak. Ezért megfizethető díjú bérlakásokat kell biztosítani számukra, ami megkönnyíti a családalapítást is.

Mindannyiunk közös felelőssége milyen világot hagyunk a következő generációkra. Erről a felelősségről a világon számos hatalmon lévő politikus feledkezik meg. Miközben már nap mint nap szembesülünk a klímaváltozás és a környezetszennyezés következményeivel, jelenleg hazánknak is olyan vezetői vannak, akik érdemben nem foglalkoznak e problémák megoldásával. Most, a jelenben kell cselekednünk azért, hogy egy fenntartható és élhető világot hagyjunk a gyerekeinkre.

Az MSZP szerint a fiatalok jelentik hazánk fejlődésének kulcsát, ezért támogatnunk kell őket közös jövőnkért, Magyarországért.

MSZP

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, a Kulturális bizottság alelnöke

Kapcsolódó párttagok