nol.hu | Belföld | Balu hajókirándulás adomány
2013. szeptember 22. 10:13

Népi Platform is támogatta Balut

Jelentős összeggel támogatta az MSZP Népi Platformja és néhány képviselője azt a beteg, fóti kisfiút, akinek megsegítéséért a Népszabadság egyik újságírója hamarosan félmaratont fut Brüsszelben.

Hetedik alkalommal rendezték meg az MSZP Népi Platformjának hagyományos, őszi hajókirándulását, amelyen ezúttal – a párt ismert vezetői és országgyűlési képviselői mellett – több szocialista tagozat is jelen volt. A korábbi gyakorlattól eltérően a résztvevő politikusok ezúttal nem tartottak politikai előadásokat, viszont a hajóút során a kötetlen beszélgetésekben válaszoltak a platformtagok és támogatók kérdéseire: elsősorban a szövetségkötéssel és a választási felkészülés aktuális értékelésével kapcsolatban.

A Népi Platform hagyományosan minden évben támogatást, ösztöndíjat ad át egy rászoruló gyermeknek vagy családnak: ezúttal azt a fóti kisfiút és édesanyját támogatták egy jelentősebb összeggel, akinek tragikus történetét a Népszabadság is bemutatta korábban.

A hat éves Balázs - vagy ahogy családja hívja, Balu – egy szerencsétlen fulladásos baleset áldozata lett négy évvel ezelőtt, az orvosok órákon át küzdöttek az életéért. A kisfiú túlélte a kritikus időszakot, de a diffúz agysérülés nyomán elvesztette a látását, hallását, mozgásképtelenné vált: az éber kóma állapotába került. Édesanyja, Kocsis Kinga segítségével az elmúlt négy évben rengeteg terápián vettek részt, a kitartásuknak köszönhetően pedig Balu apró léptekkel, de elkezdett fejlődni. Az édesanya nemrég létrehozta a Balázs Gyógyulásáért Alapítványt, amely nemcsak Balu, de a hozzá hasonló, oxigénhiány miatt halmozottan sérült gyermekek felépülését is segíti. „Amíg ő küzd a gyógyulásáért, addig mi sem fogjuk soha feladni” - mondta az édesanya, aki személyesen mutatta be saját és alapítványa küzdelmét a jelenlévőknek.

A Népszabadság egyik újságírója október elején egy brüsszeli félmaratoni futóversenyen fog részt venni: a 21 kilométer legyőzésével Balu előtt kíván tisztelegni, a megtett táv jelképes örökbe adásával pedig támogatni a családot. A Népi Platform – amelynek elnöke, Fekete Zoltán a kisfiúhoz hasonlóan szintén fóti – ehhez kívánt csatlakozni és a jelenlévő szocialista politikusok (Szanyi Tibor, Tóbiás József, Szabó Imre) érdemi részvételével szimbolikusan örökbe fogadtak néhány kilométert a brüsszeli futásból, ezzel támogatva Balut és családját a további küzdelemben.