Népszavazási botrány: Pálffy Ilona hazudik, az NVI megszervezte, hogy megelőzzék az MSZP népszavazási kérdésének benyújtását

Népszavazási botrány: Pálffy Ilona hazudik, az NVI megszervezte, hogy megelőzzék az MSZP népszavazási kérdésének benyújtását
A Pálffy Ilona által irányított Nemzeti Választási Iroda (NVI) szervezte meg, hogy az MSZP vasárnapi zárva tartásról szóló népszavazási kérdése csak másodikként érkezhessen!

Azt ugyanis az NVI közleményben ismerte el, hogy saját munkatársuk küldött el mindenkit az iratok érkezési időpontját rögzítő berendezés elől - éppen 10 perccel a Kúria döntése előtt. Így biztosították a szabad utat a reggel 6 óra óta várakozó MSZP-sek előtt annak az ismeretlen férfinak, aki mobiltelefonálás közben pecsételtette le a géppel Simonné Gercsényi Gabriella beadványát.

Miért pont a döntés előtti percekben küldött el mindenkit az NVI a gép elől? Ki volt az a férfi, aki mobiltelefonálás közben érkeztette Simonné Gercsényi Gabriella kérdését? Kivel állt kapcsolatban?

A Nemzeti Választási Iroda blokkolóórája egy színjáték kelléke: nem az érkezési sorrendet dokumentálja, hanem azt, hogy ki az a fideszes stróman, akit forró dróton elsőként értesítenek a Kúria előtt lévő népszavazási kezdeményezés elbírálásáról.

Pálffy Ilona egy fideszes pártkatona, aki korábban helyettes államtitkárként, illetve a Miniszterelnökség politikai főtanácsadójaként dolgozott, vagyis a pártatlanságot még hírből sem ismeri. Pálffy Ilona alkalmatlan arra a tisztségre, amit betölt, ezért az MSZP szerint azonnal távoznia kell posztjáról!

Lukács Zoltán
MSZP-alelnök, frakcióvezető-helyettes