mszp.hu | Belföld, Külföld | Esélyegyenlőség
2021. július 15. 12:50

Nettó hazugság, hogy Brüsszel LMBTQ-aktivistákat küldene magyar óvodákba

Nettó hazugság, hogy Brüsszel LMBTQ-aktivistákat küldene magyar óvodákba
Az MSZP szerint hazánknak nem 100 évvel ezelőtti tanokat kell szajkóznia: progresszív gondolkodás, gazdasági téren pedig progresszív adózás kell a kizsákmányolt magyaroknak, valamint egy újragondolt, igazságosabb nyugdíjrendszer.

Nem változik a kormányzati narratíva a pedofiltörvénybe burkolt, a melegeket megbélyegző homofób jogszabályokról, még úgy sem, hogy pénteken valószínűleg kötelezettségszegési eljárást indít Magyarország ellen az EU az ügy miatt. Miközben a Fidesz megosztja a magyarokat, ki is rabolja őket: a tanároktól kezdve az országot a hátukon hordó emberek többségéig közel 3000 milliárdot vett el a kormány: ezt kell elsősorban helyreállítani – erről beszélt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke csütörtök reggel az ATV Start című műsorában.

„Megtalálta a Fidesz azt a témát, amellyel politikailag meg tudja oldani azt, hogy a saját táborát összetartsa, az ellenzék táborát pedig szétfeszítse. És hát ennek van még egy politikai oka – Büsszelben nagyon jól látják, hogy ezt miért csinálták –, Orbán európai szinten is gyűjti a híveket maga mellé” – foglalta össze a melegtörvény politikai indíttatásának okait Kunhalmi Ágnes.

Elmondta, nem igaz Orbán állítása, hogy Brüsszel LMBTQ-aktivistákat akar küldeni a magyar óvodákba és iskolákba, ezzel a miniszterelnök csak riogat, sőt, lassan véleménye szerint már a hagyományos biológia órákat is betiltatja itthon és akár öngyilkosságba is kergethet gyerekeket, embereket, akik mások.

A politikus – kérdésre – külön kifejtette álláspontját arról is, hogyan viszonyulnak a kizsákmányolt pedagógusok a szexuális kisebbségeket üldöző törvényhez. „A pedagógusok az elmúlt tíz évben a hátukon vitték ezt a rendszert. Az, hogy a magyar oktatás, még valamennyire működik, hogy talpon van, az a magyar tanároknak köszönhető. (…) Ezek a tanítók és tanárok becsülettel fogják a gyerekek kezét fogni és segíteni rajtuk, mi meg ’22 után, ha meg tudjuk nyerni a választást, a pedagógusokon fogunk segíteni” – ígérte az MZP társelnöke.

Az MSZP új nyugdíj kalkulátoráról kérdezve, melynek segítségével az emberek kiszámíthatják, mennyi lenne a nyugdíjuk kormányváltás után, Kunhalmi mindenkit megnyugtatott, igenis bírni fogja azt az új költségvetés hosszútávon is. „A svájci indexálásnak az a része, ami a gazdasági növekedést hozná be új-régi elemként (mert 2010 előtt egyébként így számolták a nyugdíjat), (…) ennek a forrása 130-150 milliárddal dobná meg a költségvetést. A mi számításaink szerint jelenleg is van 2700-2800 milliárd forint olyan összeg a magyar költségvetésben, amit nem az oligarcháknak kéne adni és nem luxusberuházásokra, meg nem olyanra, ami fenntarthatatlan”.

Idézte Karácsony Gergely, miniszterelnök-jelöltet is, aki szerint az alacsony nyugdíjakat fel kell zárkóztatni és vissza kell hozni a svájci indexálást. „Ehhez még az MSZP-nek van egy, a svájci indexálást differenciáló javaslata, amely azonos összegben adná oda mindenkinek a gazdasági növekedés mértékében kiosztott pénzt: nyilván ez egy 70.000 forintos nyugdíjasnak sokkal többet jelent, mint, akinek 300.000 a nyugdíja”.

Aláhúzta, 300.000 forintig mindenki sokkal jobban járna, mint most, amikor az infláció csúcson van, hiszen „egészen döbbenetes, hogy a nyugdíjasoknak hogy ette meg ez a mérhetetlen áremelkedés a nyugdíját”.

A szocialista politikus kifejtette a félmilliárd fölötti vagyonokkal kapcsolatos vagyonadóra és a havi 1,5 millió forintot meghaladó jövedelmekre vonatkozó progresszív adóra vonatkozó elképzeléseket. „A jóvátétel egyik eleme, amelyet Karácsony Gergely említett, a félmilliárd feletti összegeket érinti, hiszen itt az önkormányzatoknak, az embereknek, a nyugdíjasoknak, a munkavállalóknak, mindenkinek kellett valamit hozzájárulni a COVID-időszak alatt, hogy az ország talpon maradjon, csak éppen Orbán Viktornak, a családjának meg Mészáros Lőrincnek nem kellett semmit, és igenis nekik ugyanúgy hozzá kell járulni, hiszen az elmúlt években nagyon meggazdagodtak” – mutatott rá.

Emlékeztetett, egyébként nagyon kevesen vannak, akik havi másfél millió forintnál többet visznek haza, az ország döntő többsége nagyon kevés pénzből él Magyarországon. „Nem véletlen, hogy Karácsony Gergelynek van egy nagyon erős nyugdíj- és bér felzárkóztató programja” – mondta el az MSZP társelnöke.

Kapcsolódó párttagok