MTI
2011. január 02. 10:41

Nincs alkalmasabb ember?

Nincs az a forró kása, ami égetné a Fidesz szája szélét, ha hatalomról van szó. Az m1 vezetőjévé Orbán Viktor disc-jockey-ját, a fideszes pártrendezvények műsorvezetőjét nevezték ki.

Nyílván nincs alkalmasabb ember a közszolgálat pártsemlegességének biztosítására, mint Rákay Philip, aki szakmai tapasztalatait párthaknikon szerezte, és senki nem tud majd pontosabban elszámolni a közpénzekkel, mint ő, aki annak idején a Kossuth téren is 2 millió embert számolt meg.
A médiatörvény által létrehozott hatalmi gépezet az alkotók szándéka szerint kezdte meg működését. A csak fideszes jelöltekből álló, 9 évre bebetonozott Médiatanács engedelmes vezérigazgatókat neveztetett ki pályázat nélkül a köztévék, a közrádió és az MTI élére, azok pedig teszik, amit várnak tőlük. Mindjárt a legfontosabb posztra olyan embert ültettek, aki nem közszolgálatban, hanem pártszolgálatban jeleskedik. Az MSZP szépen kéri a Fideszt, sürgősen nevezze meg Orbán Viktor szabóját, fodrászát, cipészét is, hogy megtudhassuk: testőre és műsorközlője után még kinek a személyes szolgálatait kívánja magas közfunkcióval jutalmazni.