mszp.hu | Belföld | egészségügy közlemény | Egészségügy
2017. december 04. 15:57

Nincs altatóorvos, beázik a műtő – Balog szerint ezek is álhírek?

Nincs altatóorvos, beázik a műtő – Balog szerint ezek is álhírek?
Lassan minden orvosi szakma hiányszakma lesz Magyarországon. Az elvándorlást nem akarják megállítani, inkább olyan életveszélyes megoldásokat találnak ki, hogy például egészségügyi főiskolát végzett gyógytornászokat képeznek át másfél év alatt altatóorvossá.
A budapesti Szent János Kórházban már nemcsak a fűtés nem működik rendesen, hanem a műtők is beáznak. A miniszter mindeközben az egészségügyben terjedő álhírekről beszél.
 
Ideje lenne, hogy Balog Zoltán a fűtött, kényelmes irodájából kilépve körülnézzen az országban. A Szent János Kórházban leomló vakolat, a fűtetlen kórterem és a beázó műtő a Budán élők számára nem egy álhír, hanem a kegyetlen valóság.
 
Az egészségügyi dolgozók és a betegek is szenvednek az egészségügy helyzete miatt, a Fidesz pedig azzal van elfoglalva, hogy több tízmilliárd forintból teleragassza az országot plakátokkal és még egy részéről sem hajlandó lemondani, hogy az egészségügyre költse. Propagandával még nem gyógyult meg senki sem.
 
Változásra van szükség, a politikának a betegek és a szakma oldalára kell állnia! 2018-tól mindenki számára a lehető legnagyobb esélyt fogjuk biztosítani a gyógyulásra. 2020-ig uniós bérszínvonalra kell emelni az egészségügyi dolgozók béreit, különben nem áll meg az elvándorlás. Az egészségügy legyen elérhető és biztonságos. Az MSZP programja szerint mindenkinek esélye lesz meggyógyulni.
 
Szakács László, az MSZP frakcióvezető-helyettese