Nincs elég pénz a metrófelújításra - miben bízik még Tarlós István?

Nincs elég pénz a metrófelújításra - miben bízik még Tarlós István?
Tarlós István az egyetlen ember Budapesten, aki még mindig bizakodó a 3-as metró felújításával kapcsolatban. A legújabb tenderbontáskor ugyanis kiderült, hogy hiába adtak a pályázók a korábbinál alacsonyabb ajánlatokat a rekonstrukcióra, még ezek is tízmilliárdokkal haladják meg a kormány által kőbe vésett 137,5 milliárd forintos összeget.

Két eset lehetséges: vagy a városvezetés képtelen immár sokadik alkalommal reálisan megbecsülni a metrófelújítás költségeit, vagy a Fidesz-közeli cégek árazzák túl a beruházást. Tudjuk, hogy a fideszes korrupció csak akkor zavarja Tarlós Istvánt, ha az árát nem fizetik ki neki, egyébként asszisztál hozzá. Egy biztos: Tarlós Istvánnak a különbözetet Orbán Viktoron és kormányán kell bevasalnia.

Figyelmeztetjük a főpolgármestert, hogy meg se próbálja a hiányzó összeget más fővárosi feladatoktól elvonni! Szóba sem jöhet, hogy a városvezetés a saját alkalmatlanságának vagy a Fidesz-közeli cégek mohóságának árát a budapestiekkel fizettesse meg!

Amennyiben a főváros vezetése nem tudja a kormánytól megszerezni a 3-as metró halaszthatatlan felújításához szükséges összeget, és a tender érvénytelensége miatt a beruházást ezúttal sem tudja megkezdeni, akkor ideje, hogy Tarlós István levonja a következtetéseket és lemondjon a főpolgármesteri posztról.

A Fővárosi Közgyűlés MSZP-s képviselői nevében:
Horváth Csaba

Kapcsolódó párttagok