mszp.hu | Belföld
2015. április 06. 10:38

Nincs erős Magyarország ötmillió létminimum alatt élő emberrel!

A húsvéti ételosztásokon ezrével sorban álló családok rémisztő látványa minden statisztikánál többet elárul a brókerkormány szociálpolitikájáról.

Ha a brókerkormány nem tőzsdézné el a közpénzeket, nem költené üresen kongó látványberuházásokra, akkor lenne pénz a szociális szolgáltatásokra és a szociális dolgozók béremelésére is. A kormány évek óta hitegeti a szociális dolgozókat a béremeléssel, de szinte semmit nem javított a helyzetükön. 

Nincs erős Magyarország ötmillió létminimum alatt élő emberrel! Jelezzük azt is, hogy a keményen dolgozó emberek nagy része is köztük van! Mivel minden mutató szerint nőtt a szegénység Magyarországon, az MSZP határozati javaslatot nyújt be a parlamentnek.

Elfogadása esetén a javaslat arra kötelezné kormányt, hogy a készülő 2016-os költségvetésben teremtse elő a gyermekek után járó ellátások, a szociális támogatások, a nyugdíjminimum, valamint a gyermekvédelmi szolgáltatások támogatásának legalább 30%-os emeléséhez szükséges pénzt. 

Az MSZP-s javaslat ezen kívül arra is kötelezné a kormányt, hogy a jövő évi költségvetésben oldja meg végre a rászoruló gyermekek egész éves étkeztetését, a szociális dolgozók 30%-os béremelését, a közmunkabért pedig emelje a minimálbér szintjére.

A javaslat elérhető itt.

Korózs Lajos
a Népjóléti bizottság alelnöke

Bangóné Borbély Ildikó
a Népjóléti bizottság tagja