mszp.hu | Belföld
2024. május 08. 20:37

Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon

Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon
Tatabányán folytatta az országjárást az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség. Az eseményen felszólalt Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, Dobrev Klára, az ellenzék közös EP-listájának vezetője, valamint Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere is.

Kunhalmi Ágnes beszédében elmondta, hogy az MSZP szorgalmazta az összefogást a pártok között. A baloldaliak és a zöldek azért álltak össze, mert ebben az autoriter rendszerben csak az összefogás vezethet sikerre. Versenyezni csak demokráciában lehet, a verseny Orbán autoriter rendszerében csak a Fidesz malmára hajtaná a vizet.

Nem véletlen, hogy egy napon rendezik az önkormányzati és az európai parlamenti választásokat. A Fidesz mindent megtesz a demokratikus ellenzék felmorzsolásáért és „saját magának akar ellenzéket csinálni” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes.

Az MSZP társelnöke elmondta, hogy a választásokon azokat kell támogatni, akik az elmúlt években végig küzdöttek azért, hogy egyszer ebben az országban újra szabadság és jogállam legyen.

„Nincs jó társadalom baloldal nélkül, sem Európában, sem Magyarországon” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes, majd hozzátette, hogy a jobboldal jelszava: „Ahova születtél, maradj is ott. Amennyid van, annyit is érsz”. Ezzel szemben a baloldal azt szeretné, hogy mindenki előrébb léphessen, és mindenki a tehetségének, akaratának megfelelően esélyhez, lehetőséghez juthasson.

Az Orbán-rendszerben a jóléti kiadásokat építették le, ennek következtében a legnagyobb problémák a lakhatás, az egészségügy, az oktatás és a nyugdíj területén tapasztalhatók.

„Nekünk nem kell a Fidesz, sehogyan sem” – fogalmazott Kunhalmi Ágnes, majd emlékeztetett, hogy ez a szövetség nem fog össze olyannal, aki összefogna az Orbán nélküli Fidesszel, hiszen szociáldemokrata kormányzás kell ahhoz, hogy tartós jólétben élhessen a társadalom.

Növekszik a nők ereje Magyarországon. Az elkövetkező évtized a szociáldemokrata női vezetőké lesz – összegzett beszéde végén Kunhalmi Ágnes.

Az eseményen felszólalt még Dobrev Klára és Karácsony Gergely is, akik az MSZP-DK-Párbeszéd szövetség erejére és az előttünk álló választások fontosságára hívták fel a figyelmet.

Szavazz a szocikra!

2024-05-22 10:12

Kapcsolódó párttagok