mszp.hu | Belföld | családellenes politika család
2014. február 15. 12:58

Nincs mit ünnepelnie a Fidesznek a házasság hetén

Zárul a házasság hete rendezvénysorozat. Ám a magyar családoknak nem volt okuk ünnepelni, mivel az Orbán-kormány intézkedései leginkább őket sújtották.

A Fidesz által tönkretett magyar munkaerő-piacról külföldre menekülő több százezer honfitársunk szinte mindegyike szétszakított családot hagyott maga után. Gyermekek nem láthatják hosszú hónapokig édesapjukat vagy édesanyjukat, házastársak a párjukat. Ilyen helyzetben a házasságot ünnepelni több mint cinikus. Miközben arról sem feledkezhetünk el, hogy a nem házasságban, de együtt élő százezrek mennyi negatív megkülönböztetést szenvednek el az államtól.

 

A házasság hete kapcsán a Fidesz-KDNP kormány jobb, ha elbújik, és meg sem szólal. Bűneikre, amiket a magyar családok, párkapcsolatok, szülők és gyerekek ellen elkövettek, nincs, és nem is lehet felmentő magyarázat.

 

A Mesterházy-kormány olyan országot épít, ahol a párkapcsolatban élők – akár házasok, akár nem – egyforma megbecsülést kapnak. Olyan államot építünk, ami kiszolgálja állampolgárait, nem pedig kiszolgáltatja őket a hatalom kénye-kedvének.

 

Bangóné Borbély Ildikó

elnökségi tag