mszp.hu | Belföld
2022. július 20. 11:35

Nincs szükség lakossági áramáremelésre!

Nincs szükség lakossági áramáremelésre!
MSZP: Nincs szükség lakossági áramáremelésre! - A családok nem fognak tudni 40%-os közösköltség-emelkedést kigazdálkodni

Az önmagát családbarátnak hirdető kormány folyamatosan azt ígérte: nem nyúlnak a rezsicsökkentéshez. Ebből egy szó sem volt igaz. A Fidesz a most bejelentett rezsiemeléssel milliókat fog megélhetési válságba lökni. Dilettáns improvizáció, amit Orbánék művelnek, miközben Paks el tudná látni az egész lakosságot árammal. Miért akarja a kormány a 12 forintos paksi áramot 10-12-szeres áron adni? Mi a terv, mi lesz azokkal, akik nem tudják majd kifizetni a rezsit?

Egy ország számolja kockás papíron, hogy mennyit fog fizetni az áramért és a gázért, azonban, akik lakótelepeken élnek őket még pluszban a közösköltség-emelkedése is fenyegeti. A panelházak fűtése és a liftek működtetése, ahogyan a többnyire sötét folyosók világítása is sok energiát visz el, és ezen nem tudnak a házban élők spórolni, így viszont amit otthon megspórol a család, azt közös költségben kifizeti a másik oldalon. Már most 40%-os közösköltség-emelkedésről beszélnek a szakértők.

Az MSZP továbbra is azt állítja, hogy nincs szükség lakossági áramáremelésre, és arra szólítja fel a kormányt, hogy fejezze be a magyar emberek sarcolását, helyette a fideszes oligarchák nyereségéből tömje be a költségvetési lyukakat. Van honnan elvenni, de az nem a panelekben élők pénztárcája.

MSZP