MTI/mszp.hu
2012. szeptember 15. 14:54

Nincs szükség luxus- és presztízsberuházásokra

Az MSZP szerint a luxus-, és presztízsberuházásokra fordított milliárdokból az emberek munkahelyteremtését kellene megvalósítani.

Török Zsolt, a szocialista párt szóvivője szombati budapesti sajtótájékoztatóján azt mondta: a Babák Mihály fideszes országgyűlési képviselő által a héten benyújtott, a jövő évi költségvetést módosító javaslatnak, amely alapján a tervezett 3 milliárd forint mellett további 200 millió forintot kapna a Miniszterelnökség, az a célja, hogy "fideszes pártkomisszároknak" hozzanak létre "alibiállásokat".

Külön érdekességnek nevezte, hogy a Békés megye területi listáján a parlamentbe jutó Babák Mihály nyújtotta be a javaslatot, miközben a megyei önkormányzat 10 milliárdos adósságot halmozott fel az elmúlt években, és települési önkormányzataik is jelentősen el vannak adósodva.

Török Zsolt közölte: az MSZP ősszel olyan gazdaságpolitikai törvényjavaslatot nyújt be az Országgyűlésnek, amelynek az is része lesz, hogy a Kossuth tér átalakításhoz vagy a stadionépítésekhez hasonló, tízmilliárdokba kerülő "luxus, és presztízsberuházásokra" szánt költségvetési pénzt fordítsák munkahelyteremtésre. Az október közepén benyújtandó javaslatuk a munkahelyteremtéseket segítő és ösztönző járulékcsökkentéseket, és az igazságosabb, többkulcsos adórendszert is tartalmazza majd - tette hozzá.

Az MSZP szóvivője elfogadhatatlannak nevezte, hogy az a kormány, amely a legolcsóbb állam megteremtését hirdette, ma 127 miniszteri és államtitkári besorolású embert alkalmaz.