Nincs takargatni valónk Simon-ügyben

Az MSZP minden lehetséges alkalommal válaszol a Simon-üggyel kapcsolatos kérdésekre, de a Fidesznek nem tetszik, hogy ezek következetes és igaz válaszok - mondta Budai Bernadett kedden az MTI-nek. 

A párt szóvivője ezzel Rogán Antal, a Fidesz frakcióvezetőjének szavaira reagált. A politikus kedden sajtótájékoztatón azt mondta, a magyar emberek, illetve a Fidesz országgyűlési képviselői mélységesen fel vannak háborodva, magyarázatot követelnek és minden részletet tudni akarnak Simon Gábor volt MSZP-elnökhelyettes ügyében. Hozzátette: ha az MSZP, a baloldal vezetői részéről továbbra is hallgatás a válasz, akkor azt kell feltételeznünk, hogy "valahol a cinkosok között" vannak.
    
Budai Bernadett az MTI-nek telefonon azt mondta, Simon Gábortól a párt a lehető leggyorsabb módon "megvált" és az MSZP-nek legalább annyira érdeke, hogy kiderüljön az ügy minden részlete, mint a közvéleményé. Arra kérték a nyomozó hatóságokat, hogy a lehető legalaposabban és leggyorsabban járjanak utána az ügynek. Jelezte: a további kérdésekre a nyomozó hatóságok, és nem az MSZP tud választ adni.
    
A szóvivő kitért arra is: érdemes lenne beszélni Simon Miklós fideszes országgyűlési képviselőről is, aki ellen a Központi Nyomozó Főügyészség jogosulatlan gazdasági előny megszerzése miatt indított eljárást, a parlamentben viszont a Fidesz nem támogatta mentelmi jogának felfüggesztését. Hozzátette: a képviselőt a választásokon is elindították, de ügyéről ugyanúgy érdemes lenne beszélni, mint Simon Gáboréról.