Belföld | tankönyv közlemény
2013. október 14. 11:55

Nincs tankönyv, nincs kormányzás

Szánalmas vergődés folyik a tankönyvügyben. Mára kiderült: a tankönyvterjesztés államosítása teljes csőd. A szülők idegesek, a gyerekek nem tudnak tanulni, a pedagógusok tehetetlenek.

Ezt csúnyán elszúrta a Fidesz-kormány. Először példátlan módon előre kérték el a tankönyvpénzt a szülőktől, és megígérték augusztus végére a tankönyvkiszállítást. Ezt nem teljesítették. Ezután iskolakezdésre ígérték a tankönyveket, de ezt sem teljesítették. Ezután szeptember közepe majd október eleje lett az ígéret. Egyik sem teljesült. A legújabb határidő október 15. De semmi nem garantálja, hogy sikerül megugrani.

Gratulálunk Hoffmann Rózsának, ahogy az egész Orbán-kormánynak! Bemutatták, mennyire családbarát a Fidesz. Kizsebelik, lenézik a családokat, a szülőt és gyereket egyaránt. A stadionokra, trafikmutyira, vagy az alaptörvény percenkénti változtatására mindig van energiájuk, pénzük. Arra, hogy gyermekeink nyugodt körülmények között tanulhassanak, nem jut egyik se.

Reméljük, az év végére azért megérkeznek a tankönyvek, esetleg karácsonyi ajándékként. Bárhogy is, az Orbán-kormány nem élt kétharmados lehetőségével, hogy jól vigye az ország ügyeit, ezért mennie kell. Ez minden család érdeke.

Az MSZP a gyermekek pártján áll, ezért kormányra kerülésünk után a bölcsődétől az egyetemig biztosítjuk minden gyermek számára a minőségi oktatást.

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag