mszp.hu | Belföld | Belváros ingatlan
2015. január 14. 09:33

Nincs több ingatlaneladás a vizsgálat végéig az V. kerületben

Az V. kerületi Pénzügyi Bizottság a sajtóban megjelent nyolc belvárosi ingatlan értékesítésének ügyéről tárgyalt kedden. Az ülésen Sélley Zoltán jegyző arról tájékoztatta a testületet, hogy valószínűleg nyomozás indul a belvárosi ingatlanértékesítések ügyében. Javaslatomra a bizottság úgy határozott, hogy a nyomozóhatósági vizsgálat lezárultáig, illetve az új elidegenítési rendelet megalkotásáig az önkormányzat további ingatlanokat nem értékesít.

Az ülésen részt vevő ellenzéki képviselők minden kérdésükre választ kaptak. Összesen nyolc, a sajtóban megjelent értékesítésről tárgyaltunk. A József Attila utca 12., az Erzsébet tér 2., a Hercegprímás utca 8., a Károly körút 26., a Szent István krt. 25., a Dorottya utca 8. a Zrínyi utca 14-gyel együtt, a Kossuth Lajos tér 9. és az Arany János utca 7. esetében a polgármesteri hivatal készített részletes előterjesztést, amely a teljes dokumentációt tartalmazta. Ezen iratokból nem voltak kikövetkeztethetőek a sajtóban megjelent személyi összefüggések. Az előterjesztésekben foglaltakat a bizottság fideszes többsége tudomásul vette.
 
Sikerült megakadályozni azonban, hogy a jelenlegi elidegenítési rendelet alapján további ingatlanokat adjon el az önkormányzat. A bizottsági vizsgálat során felmerültek olyan körülmények, amelyeket az önkormányzaton belül nem lehet tisztázni, ez a nyomozóhatóság feladata lesz. Ezért – a nyomozóhatóság vizsgálatának lezárultáig – a pénzügyi bizottság felfüggeszti az ingatlanértékesítések ellenőrzését.
 
Steiner Pál
elnök
V. kerület, Pénzügyi Bizottság