mszp.hu | Frankel Leó közlemény
2014. június 11. 14:37

No de kinek ártott Frankel Leó?

Egészen meglepő, hogy 2010 óta már második alkalommal hangos a hazai sajtó a fővárosi illetve a II. kerületi önkormányzat egy konkrét utcával összefüggő megalapozatlan, önkényes döntésétől. A Frankel Leó utcát először másfél éve ismerte meg az ország, amikor Tarlós István és a II. kerületi Fidesz úgy döntött, hogy egyik napról a másikra átneveznék azt. Nem kérdeztek meg senkit, nem érdekelte őket az itt élők véleménye, csak döntöttek.

Most épp megismétlik hibájukat. A Frankel Leó utcát most épp lebetonozzák a korábbi burkolat helyett – megint csak önkényesen, egyeztetés nélkül. Ismét sikerült kiváltani az utcában élők tiltakozását, akik aláírásgyűjtéssel vennék elejét az újabb fejük felett meghozott döntésnek. Most annyival tér el a helyzet a legutóbbitól, hogy ezúttal járhatatlanná is tették az utcát.

Követeljük, hogy a kerületvezetés találjon ideiglenes, olcsó megoldást a Frankel Leó utca rendezésére és ne okozzanak több kárt. Várják meg most már a 2014-es önkormányzati választást, és hagyják, hogy az új kerületi vezetés a helyben élőkkel együttműködve, valódi párbeszéd után hozzon döntést a Frankel Leó utca jövőjéről.
Lehet, hogy a Fideszben azt tanítják, hogy a politika a céltalan, önkényes, párbeszéd és együttműködés nélkül hozott döntésekről szól, de erre az önkényre a II. kerületben nincs igény. Ezért még egyszer kérjük: ne okozzanak több kárt.

Őrsi Gergely, frakcióvezető
Kovács Márton, frakcióvezető helyettes

MSZP-PM-Együtt, II. Kerület