eszakonline.hu
2012. február 25. 11:00

No problem. A fideszes ahol tud, segít!

A munkaügyi központban csalók dolgoznak. Aki munkát akar, gyalogoljon Mezőkövesdig, vagy menjen be Zsigához a miskolci közgyűlésbe.

A fideszes ahol tud, segít! Élnek-halnak a kedves választópolgárért, a bajba jutott embereknek elég csak szólniuk, hogy gond van, ők máris megoldást találnak a problémáikra.

Megtapasztalhatta ezt a szerencsétlen Tóth Imre munkanélküli olvasztár is. Azért mondom, hogy szerencsétlen, mert hát szegénynek fogalma sem volt eddig, mi a rend ebben az országban. De ma már tudja, röpke három hét alatt megtanulhatta, hogy nem a munkaügyi központban kell munkáért kuncsorognia, ott ugyanis olyan emberek dolgoznak, akik nem ismerik a való világot. Szemrebbenés nélkül vágják a nyomorult képébe, hogy nincs munka, ráadásul talán még jól ki is röhögik, amikor a porig alázott ember csalódottan kisomfordál az ajtón.

A rend itt ugyanis az, hogy akinek nincs munkája, annak el kell gyalogolnia Mezőkövesdig, de ha miskolci, akkor elég csak a helyi önkormányzati közgyűlésnek otthont adó hivatalig. Mezőkövesden Tállai András államtitkárt, Miskolcon pedig dr. Zsiga Marcell alpolgármestert kell keresni. Ők azok, akik napi nyilvántartást vezetnek a városukban éppen aktuális álláskínálatról, s boldogan segítenek a rászorulóknak.

Tállai András például hólapátolási munkát tud kínálni a színe elé járulóknak: ezt tanúsíthatják az éhségmenet tagjai, élükön Tóth Imrével, akik közül cirka 50 kilométernyi gyaloglás után többen is elfogadták az államtitkár nagylelkű ajánlatát (más kérdés persze, hogy másnap már nem lapátoltak, tudniillik okvetlenül Pestre kellett gyalogolniuk; éppen többszázezer munkakerülő nevében szerettek volna reklamálni a munkaügyi központban lebzselő, s az álláshelyeket letagadó, csaló közalkalmazottak miatt).

Zsiga Marcell viszont egyenesen közleményben tudatta pénteken este, amit a munkaügyi központosok ügyesen eltitkoltak a munka nélkül tévelygők elől: kertészt keres a Miskolci Városgazda Kft. Ez Tóth Imrének éppen kapóra jön, tekintve, hogy a munkanélküli olvasztár eredeti szakmája kertész. „Mivel a Miskolci Városgazda Kft.-nél jelenleg is van betöltetlen kertészi pozíció, ezért Tóth Imre úrnak – alkalmassága esetén – munkát kínálunk a jövő héttől. Reméljük, hogy városi kertészként, eredeti szakmájának megfelelően, tudását hasznosítva tud Miskolc felvirágoztatásában tevékenyen közreműködni" – írja közleményében az alpolgármester. Arra nem tért ki, mikor akar lemondani 47 ezer forintos kijelentése miatt a mandátumairól, hiszen az országos sajtóban egy héten keresztül ezerszer is idézett mondataival egyet nem értő, kissé morcos választópolgárok nevében tulajdonképpen ezért kereste fel őt Tóth Imre. De ha már ott volt, hát kap munkát, hiszen a fideszes ahol tud, segít.

Azt nem tudom, Tóth Imre elfogadja-e a neki nagylelkűen felkínált pozíciót, vagy sem. Én a helyében nem tenném, átadnám más, hozzám hasonló gyakorló kertésznek ezt az álláshelyet, s folytatnám a gyaloglást, egészen addig, amíg nem kerítek munkát a decemberi 552 ezer helyett januárban már 648 ezer főre duzzadt, magát álláskeresőnek hazudó sunnyogónak.

Bejárnám Hencidát és Boncidát, keresném a helyi potentátokat. Ha netán ismét Budapesten kötnék ki, nem állnék meg az Alkotmány utcában: begyalogolnék a parlamentbe, egyenes Kövér László pulpitusáig, s ott mondanám el, mi nyomja a lelkem.

Ki tudja. Ott hátha éppen miniszterelnököt keresnek.

Írta: P. G.