2011. október 15. 20:13

Nők a politikában: mi nem csak beszélünk róla, hanem teszünk is érte

“A Magyar Szocialista Párt nemcsak beszél a nők politikai szerepvállalásának növeléséről, hanem tesz is érte. Jól igazolja ezt az a tény is, hogy az ősszel megrendezésre kerülő időközi választásokon mindkét választókerületben - a pártok közül egyedüliként - kiváló női jelöltekkel szállunk versenybe” - mondta dr. Gurmai Zita, az MSZP Nőtagozatának elnöke, a Táncsics Alapítvány szombati rendezvényén tartott előadásában.

A politikus emlékeztetett rá: Püspökladányban vasárnap Bangóné Borbély Ildikó indul az MSZP jelöltjeként, míg Budapest II. kerületében - ahol novemberben tartják az időközi választást - Lévai Katalin egykori európai parlamenti képviselőt támogatja a párt.

“Szomorú tény, hogy az Országgyűlésben 9,1 százalékos a népesség 52 százalékát kitevő nők aránya. Azonban a politikai vitanapok rendezésénél hatékonyabb megoldást jelent erre, ha győzelemre esélyes női jelöltekkel szállunk versenybe” - hangsúlyozta Gurmai Zita, utalva arra, hogy más pártok - cselekvés helyett - parlamenti rendezvények szervezésében látják a megoldást.

“A két választás fontos lehetőség a nők számára, hogy a népességen belüli többségüket érvényesítve, politikai képviseletüket is erősítsék. A két választókerületben - a szocialistákon kívül - más párt nem indít női jelöltet. Így csak Bangóné Borbély Ildikó, illetve Lévai Katalin győzelme járulhat hozzá a nők politikai részvételének erősítéséhez és a nemek közötti esélyegyenlőséghez. Szavazzunk a baloldali női jelöltekre, a kézzel fogható eredményekre, a valódi esélyegyenlőségre!” – zárta beszédét Gurmai Zita.