2011. október 14. 14:55

Nők lendületben Nyírbátorban is...

A Nők a valódi esélyegyenlőségért Alapítvány és a Friedrich Ebert Alapítvány közös rendezésében “Nők lendületben” címmel konferenciát szerveztek pénteken Nyírbátorban, a közéleti szereplést vállaló nők részére. A szervezők fontosnak tartották, hogy a rendezvényen részvételi lehetőséget kínáljanak azoknak a fiatal ambiciózus társainknak is, akikre a jövőben a szociáldemokrata értékek helyi képviseletében, illetve a különböző szakmai területeken számíthatnak.

"Nők nélkül nem lehet egy demokratikus jogállamot felépíteni és azt a demokratikus keretek között működtetni. Ennek eléréséhez több nőre van szükség a közéletben és a politikai döntéshozatalban." - nyitotta meg a konferenciát Dr. Gurmai Zita az MSZP Nőtagozatának elnöke, EP képviselő.

Harmadik regionális állomásához érkezett a Nők lendületben konferencia sorozat Nyírbátorban. A programot nagy érdeklődés kísérte. Előadást tartott Dr. Kolláth György alkotmányjogász, Veres János országgyűlési képviselő, az MSZP Szabolcs-Szatmár Bereg megyei elnöke és Dr. Gurmai Zita EP képviselő. A közel száz résztvevő előtt a szakértők és a baloldali politikusok is egyetértettek abban, hogy szükség van az új alkotmányos rend által meghatározott feltételek szélesebb körű megismertetésére. "Fontos, hogy a baloldal megmutassa, az esélyegyenlőség és a szolidaritás a két legfontosabb baloldali alapérték. Ezért az időközi választásokon a baloldal több női képviselőjelöltet állított. Több nőt a közéletbe." zárta felszólalását Dr. Gurmai Zita.