2011. október 13. 16:53

„Nőkért Díj” Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében

Szeptemberben, az MSZP Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei szervezete és a Megyei Nőtagozat közös szervezésében zajlott több száz résztvevővel a hagyományos Szoci Party Gergelyiugornyán.

A Nőtagozat tagjai örömmel vettek részt a szervezésben, és lelkesen készültek különböző táncos-zenés műsorszámokkal is. Nagyszerű érzés volt, amikor énekelve bevonult az alkalmi színpadra 50 piros pólós nő, mind a Megyei Nőtagozat tagjai. Szinte minden tagozat képviseltette magát. Büszkén énekelték a lányok, asszonyok az aktuális politikai életről szóló csasztuskát, amelyet a hálás közönség tapssal jutalmazott. A nők egységes kiállása és példaértékű összefogása erősíti a közösséget.

A Nőtagozat tagjai a gyermekek számára kézműves foglalkozásokat vezettek, arcot festettek, vidám versenyeket szerveztek. Nagy sikere volt az egészségügyi szűrésnek is.
A nap kiemelt eseménye volt a Nőtagozat megyei díjának a Megyei Nőkért Díjnak az átadása, amelyet a Nőtagozatban végzett kimagasló tevékenységért, a nők érdekeinek védelméért folytatott munka elismeréséért alapított a megyei szervezet.

Veres Jánosné a Nőtagozat Megyei elnöke rövid köszöntőjében szólt a Nőtagozat elmúlt időszakban végzett igen tartalmas tevékenységéről, és tolmácsolta a Nőtagozat üzenetét a jelenlévőknek az egység megteremtésének igényére, és kérte a párt valamennyi tagját, hogy foglalkozzunk az emberek problémájával, mindannyian tegyük a dolgunkat a baloldal erősítéséért, a szimpátia visszaszerzéséért. Az elnöknő rövid beszéde után felkérte Mesterházy Attilát, a párt elnökét és Dr. Veres János megyei elnököt, Boros Vilmát az Országos Nőtagozat ügyvezető alelnökét, és két megyei alelnököt, Veress Lászlónét és Belányiné Csányi Klárát a díjak átadására. Rövid méltató szöveg hangzott el minden kitüntetettről, amelyet a Nőtagozat elnöke, és megyei alelnökei mondtak el.

2011-ben Megyei „Nőkért Díj” kitüntetésben részesültek kimagasló munkájuk elismeréseként:
Aranyosi Lászlóné a Fehérgyarmati Nőtagozat elnöke, a Nőtagozat megyei alelnöke
Gálik Jánosné az Ibrányi Nőtagozat elnöke
Cseh Tiborné a Nyírbogáti Nőtagozat elnöke
Krug Mihályné a Tiszalöki Nőtagozat elnöke
Tóthné Barna Júlia a Nyírbátori Nőtagozat elnökségi tagja
Dr. Veres János az MSZP Megyei elnöke, országgyűlési képviselő, a nyírbátori Nőtagozat alapító tagja

Mindannyiuknak szívből gratulálunk, és további sikereket kívánunk!